Archief

donderdag 30 september 2010

Vervuild Spaans Stierenbloed.


De Spaanse Matador Alberto Contador heeft aan het snoepgoed van de stieren gezeten. Clenbuterol is een geneesmiddel voor dieren met ademhalingsproblemen. Kortom voor stieren met astma. Vandaag heeft Contador wel heel sterk op zijn adem getrapt. Het is overgens niet de eerste keer. De Spaanse tourwinnaar werd al vernoemd in het dossier “Operaçion Puerto”. Op document 3-36 van het dossier staat Alberto tussen het rijtje van het Liberty Seguros Team . (Geïnteresseerden kunnen het altijd bij mij komen verifiëren):

Darius BARANOWSKY, Igor GONZALES DE GALDEON, Luis Leon SANCHEZ, Joseba BELOKI, Roberto HERAS, Michele SCARPONI, Gianpaolo CARUSO, Jörg JAKSCHE, Marcos SERRANO, Alberto CONTADOR, Isidro NOZAL, Angel VICIOSO, Allan DAVIS, Sergio PAULINHO, Davis ETXEBERRIA, Nuno RIBEIRO

Dan hebben we het nog niet gehad over kleppers zoals Jan ULLRICH, Ivan BASSO, Alejandro VALVERDE & co die ook bij de Spaanse gynaecoloog kwamen om hun stierenbloed te verversen.
Het deksel op deze dopingbeerput van gifmenger Eufemiano Fuentes werd toen vakkundig op de pot gehouden door de Spaanse ministers van sport en justitie. De Spaanse sport stinkt meer dan een stierenarena.

Er is niets veranderd in het wielermilieu, behalve dat er wat meer journalisten opgeschoven zijn van het kamp van de believers naar de non-believers. Niemand spuugt graag op zijn eigen biefstuk. En in Vlaanderen is de discipline “wielrennen bekritiseren” zoveel als heiligschennis. De ontkenningsmolen draait er lustig op los. El Pistolero heeft vervuilde stierensteak achterover geslagen. Briek Schotte gebruikte vroeger een steak om in zijn koersbroek te steken, vandaag hebben ze een zeemvel. Contador weet dat nog niet.
Voedingsupplementen en juridische procedurefouten blijven de eeuwige alibi’s. Toch zitten de boswachters achter de stropers aan. Alhoewel niet overal in dezelfde mate. In Vlaanderen controleren Vlaamse dopingjagers meer dan 600 atleten op hun whereabouts en in Wallonië kunnen ze dat woord nog niet uitspreken. Dus dopingraad van Tante Kaat, ga onder de taalgrens wonen.
De EPO-opvolgers van CERA worden moeilijker detecteerbaar. Het groeihormoon blijft doorgroeien en doorwoekeren. De SARM’s ( Selective Androgen Receptor Modulatoren) blijven nog onopspoorbaar. De ingenomen dosissen worden ook kleiner om detecteerbaarheid in hoeveelheid en in tijd te vermijden (vandaar het woord picogram in het verontschuldigingdiscours van Contador)

Donderdag 30 september 2010, een dagje wielernieuws in de media. Gisteren op de sofa van “ De Laatste Show” zwoer een pedaalridder nog zijn onschuld op het hoofd van zijn kinderen. (Gelukkig leven die arme schaapjes vandaag nog) Iljo KEISSE staat voor de rechter. Ezequiel Mosquera ( tweede in de Vuelta) wordt betrapt op dopinggebruik.
Alberto Contador verklaart in Bild dat “doping verleden tijd is” en moet in eenzelfde vlaag van kortademigheid zijn koersbroek laten zakken voor 50 picogram Clenbuterol. Zelden zoveel schijnheiligheid op één fietszadel gezien. Davide Rebellin wordt geschorst tot april 2011.
Lance Armstrong op de beklaagdenbank en Floyd Landis in de biechtstoel van de Mormonen.
Tout va bien, Madame la Marquise. Is er één winnaar van de Tour de France die de dans ontspringt?
Wie in het wielrennen zit stopt blijkbaar alleen maar met dopinggebruik uit schrik om betrapt te worden, niet omdat hij het fout vindt dat hij de boel belazert.


Volgende zondag is het WK-wielrennen down under. Ik zal niet kijken. Ik hou het bij de RYDERS CUP, het prestigieuze golfduel tussen Amerika en de rest van de wereld. Snoepgoed bestaat daar hoogstens uit wat Beta-blokkers om het hartritme te verlagen. Viagra behoort er ook nog niet tot het verzorgingsassortiment van de caddy van Tiger Woods. Hoe kleiner de bal, hoe groter de kwal.


Jean Marie Dedecker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten