Archief

maandag 5 september 2011

Onder zijn aureool is Bono een Robin Hood met diepe zakken en grote mond.Bono vindt dat België te weinig financiële steun geeft om de hongersnood in Afrika te bestrijden. Zijn eigen anti-armoedestichting “ONE” is nochtans ook geen voorbeeld van vrijgevigheid.
In 2008 bijvoorbeeld ontving zijn alibi-vehikel 12 miljoen euro schenkingen. Daarvan ging amper 137.000 euro ( dit is amper 1,14%) naar het goede doel. In zelfbediening zijn ze beter: de helft van de donaties ging naar salarissen van de 120 werknemers bij zijn lobby – en campagneorganisatie. Om fiscale redenen is Bono met zijn U2 uit Ierland gevlucht voor een Amsterdamse belastingsconstructie. Links lullen en rechts je zakken vullen. Per concert komt er nochtans een paar miljoen euro op zijn bankrekening. Genoeg voor evenveel muskietnetjes.
 Ik weet niet of Bono ook Obama gekapitteld heeft.
De Verenigde Staten hebben hun hulp aan Somalië stopgezet. Volgens een, rapport van de Verenigde Naties verdwijnt de helft van de hulp van het wereldvoedselprogramma (WFP) in de zakken van corrupte onderaannemers, Islamitische fundamentalisten van Al-Shabaah en lokaal VN-personeel.
Jean Marie Dedecker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten