Archief

woensdag 20 april 2011

LDD Oostende strijdt mee tegen algemeen rookverbod.Woensdag 20 april mocht OCMW-raadslid Rudy Blomme in naam van volksvertegenwoordiger Jean-Marie Dedecker 7.800 handtekeningen overhandigen aan Sandra Aernould.
Mevr. Aernould is een cafébazin uit Lichtervelde die reeds enkele jaren strijd voert tegen het rookverbod in cafés.
LDD Oostende heeft de voorbije jaren heel wat handtekeningen weten te verzamelen tegen het rookverbod en overhandigde deze aan Sandra Aernould die tevens een petitie opstartte.

Voorzitter LDD Oostende Johan Seynaeve: "Voor LDD Oostende is het belangrijk dat er een krachtig signaal gegeven wordt en daarom vonden wij het logisch om de handtekeningen te bundelen met het initiatief van mevr. Aernould. LDD Oostende heeft zich in het verleden steeds verzet en zal zich ook in de toekomst hevig blijven verzetten tegen het rookverbod in cafés"

Wetsvoorstel

Slechts dertig procent van de bevolking is verslaafd aan roken, maar daarom mag die niet verstoten worden als paria. Komt daarbij dat 70 procent van de cafégangers rookt, dus is het belangrijk dat de caféhouder zelf kan beslissen of er al dan niet gerookt wordt in zijn zaak. Om die fundamentele vrijheid van ondernemen te respecteren diende LDD een wetsvoorstel in om het rookverbod op te heffen voor cafés waar het publiek toegang heeft tot een oppervlakte die niet groter is dan 75 m2, zeker als ze zonder personeel werken.

Rudy Blomme: "Oostende kent ook nog heel wat buurt- en volkscafés die dreigen te verdwijnen en hecht daarom zeer veel belang aan de strijd tegen het algemeen rookverbod dat nefaste gevolgen zal hebben voor deze noodlijdende sector. De cafés kunnen niet of moeilijk concurreren met de (over)gesubsidieerde buurthuizen, één van de belangrijke troeven die nog enigszins het verschil maakt is het feit dat er in het café wel gerookt mag worden. Dat dreigt nu ook te verdwijnen! "

LDD Oostende neemt deel aan de nationale betoging tegen rookverbod.

Een delegatie van LDD Oostende zal komende zaterdag aanwezig zijn op de betoging tegen het rookverbod te Brussel. Om acht uur wordt er afgesproken aan het station van Oostende om dan samen de trein te nemen naar Brussel Noord. Wie mee wil gaan betogen met LDD Oostende kan zich zaterdag vervoegen bij de groep, waarna de trein van 8u14 genomen wordt. De betoging te Brussel duurt tot 12u00. Om 11u59 nemen we de trein terug richting Oostende (aankomst voorzien om 13u18)

Voor info: LDD – voorzitter Oostende Johan Seynaeve 0493/15 10 00.
LDD ocmw-raadslid Oostende Rudy Blomme 0495/50 88 17.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten