Archief

woensdag 6 april 2011

De private stichting GRECT van Prins Laurent blijkt lege doos


De dekmantel waaronder Prins Laurent zijn ‘zakenreisje’ naar Congo en Angola heeft georganiseerd, de stichting Grect, heeft sedert haar oprichting nog maar één serieuze activiteit verricht. In het programma Mise au point (RTBF) had Jean-Marie Dedecker zondag nog een van de bestuurders van de Grect uitgedaagd om te bewijzen dat de stichting geen kluwen van ondoorzichtigheid was. Maar dat wordt nu helemaal bevestigd in de krant Le Soir.Jean-Marie Dedecker: “De immo-investeerder Rocco Pozzi, die in de Raad van Bestuur van Grect zit, beweerde dat de rekeningen van de stichting in het staatsblad verschijnen, en dat er niets fout was met het beheer. Maar Le Soir heeft met mij nu vastgesteld dat er 4,5 jaar na de oprichting van de stichting maar één activiteit op naam staat van de vereniging, met name de inrichting van de maatschappelijke zetel in de Aarlenstraat in Brussel. Het is dus een zuivere immobilière, voor een duur en misschien wel ‘duurzaam’ gebouw, maar daar eindigt de milieubetrokkenheid van de hele stichting.”

Geen rekeningen

LDD heeft onmiddellijk na de oprichting van de wazige stichting gevraagd om de rekeningen van deze private instellingen rond de prins te mogen inzien. Maar de regering is daar nooit op ingegaan.

Jean-Marie Dedecker: “De stichting van Prins Laurent heeft bijvoorbeeld enkele eigendommen aan de Aarlenstraat cadeau gekregen in ruil voor het 20-jarig gebruik van haar naam. Er hangt ook nog een zeer dikke mist rond het eigendomsrecht van de villa Sofia van Laurent op het Siciliaanse eiland Panarea. Het is duidelijk dat de Grect in het duister zal blijven opereren, al was het maar om geen verantwoording te moeten afleggen voor dewerkelijke activiteiten van Prins Laurent. Als die er al zijn natuurlijk, want met een eeuwig vakantiegeld van 26.000 euro per maand kan de jongste telg van Koning Albert ook zonder werken rond komen. Maar dat is niet de aard van het beestje, en daarom zal Laurens van België zijn eigen familie, en iedereen die hem niet aanstaat, zonder schaamte blijven schofferen.“


Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten