Archief

maandag 18 april 2011

De Gentse pot verwijt de ketel…
De stad Gent trekt haar dertig miljoen euro beleggingen terug bij Dexia en KBC uit onvrede met de bonussen die deze bankiers aan hun toplui uitdelen. Op het eerste gezicht is dit voor LDD een mooi signaal tegen de bancaire kleptocratie, maar toch is het beter eerst de balk in eigen oog te zoeken, vooraleer de splinter bij een ander uit te halen.Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: “Bij deze roep ik alle Gentse verkozen mandatarissen op om al hun wedden en zitpenningen kenbaar te maken van alle mandaten die ze bekleden bij allerlei intercommunales en dito autonome gemeentebedrijven dankzij hun partijkaarten. Hoeveel trekt bijvoorbeeld de Gentse schepen en OCMW voorzitter Geert Versnick (Open VLD) als voorzitter van het inhalerige Eandis en als bestuurder bij de monopolist Electrabel? Hoeveel krijgt Daniel Termont (sp.a) naast zijn riante wedde als burgemeester nog op zijn bankrekening als bestuurder van Finiwo, als ondervoorzitter van de Raad van Bestuur en als voorzitter van het Directiecomité van TMVW, als bestuurder van Fluxys, als voorzitter van de Raad van Bestuur van Publigas of als ondervoorzitter van het Havenbedrijf?”

Belgisch recordhouder komt uit Gent

LDD wijst er op dat de Gentse schepen van financiën Christophe Peeters (Open VLD) zelfs Belgisch mandatenkampioen is. Een greep uit zijn verzameling aan cumuls : bestuurder en lid van het Directiecomité van Finiwo, voorzitter van het Directiecomité van Imewo, bestuurder en lid van de Directiecomité van TMVW, bestuurder bij Intermix, bestuurder bij SPE, voorzitter van het havenbedrijf en voorzitter van de Raad van Bestuur van Provag, en zoveel meer.

Jean-Marie Dedecker: “Qua graaicultuur kan dit tellen. Het is daarom zeer pijnlijk dat uitgerekend deze Gentenaren uithalen naar Dexia en KBC, of hoe de pot de ketel verwijt dat hij zwart ziet. De Gentse stropkes trekken graag de strop aan om de nek van iemand anders, maar niet om hun eigen hals.”

Jean-Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten