Archief

dinsdag 23 november 2010

Vakbondshouding over pesterij in Waalse fabriek is de schaamte voorbijDe schandalige afwikkeling van de reeks pesterijen door en met vakbondsverantwoordelijken in het bedrijf MACtac in Zinnik, in Henegouwen, is voor Kamerlid Jean-Marie Dedecker wraakroepend. De krokodillentranen van de top van de Christelijke Vakbond ACV maken de affaire alleen nog erger.

Jean-Marie Dedecker (LDD): “Dat de syndicale afgevaardigde Jadon Lucien met een gouden handdruk van vier jaar wedde of 250.000 euro op retraite kan naar Frankrijk met het bloedgeld van zijn pestgedrag, kon alleen gebeuren dank zij de medeplichtigheid van de vakbonden. De houding van ACV-topman Luc Cortebeeck is daarom op zijn minst hypocriet te noemen.”

Jadon werd niet alleen verdedigd door een advocaat van de christelijke vakbond CSC, maar het vonnis werd ook uitgesproken door de arbeidsrechtbank waarin een vakbondsafgevaardigde als rechter zetelt. De vakbond is hier dus nog rechter en partij. Voeg daarbij de politisering van de magistratuur in het travaillistische PS-bastion van Bergen, en Cortebeeck en co zouden beter een mea culpa slaan dan voor Pontius Pilatus spelen.

Jean Marie Dedecker

2 opmerkingen:

  1. iedereen denkt er zo over maar wat gaat LDD daar dan DAADwerkelijk aan DOEN ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De vakbondsafgevaardigden zouden beter wat meer de mensen beschermen die hun inzetten op het werk en wat minder de 'vrienden' die zo weinig mogelijk willen en soms zelf mogen doen van de afgevaardigde.
    Enkel zo kan de vakbond opkomen voor de 'werkmens' en word het contact met de werkgever beter zodat er meer overleg komt!
    De vakbond is er voor de werkmens niet voor de beroepsluiaard!!!

    BeantwoordenVerwijderen