Archief

maandag 15 november 2010

De ronde tafels van de interculturaliteit.


Tweeëntwintig zelfverklaarde interculturele experts hebben rond de tafel gezeten. Ze stellen voor om het katholieke Pasen en Pinksteren te vervangen door het islamitische Suiker- en offerfeest, en Allerheiligen te supprimeren voor de aanbidding van 72 paradijselijke maagden. Wie beide religiën aanhangt heeft dus recht op een half jaar extra verlofdagen en dubbel vakantiegeld.

Sinterklaas en de Kerstman mogen hun lucratieve bezigheden voortzetten, maar de Heilige Maagd Maria moet op 15 augustus zonder supporters ten hemel varen. Geen verlof meer op Moederdag.

Verder moet het hoofddoek toegelaten worden in het secundair onderwijs en moet het varken uit het schoolmenu.

Vergeleken met deze grafdelvers van de westerse cultuur is kardinaal Léonard een reactionaire koorknaap die ronddoolt in vrouwenkleren.

Van zoveel ontsluierde culturaliteit zakt niet alleen mijn hoofddoek maar ook mijn broek af.

Jean Marie Dedecker

2 opmerkingen:

 1. Wanneer ik naar Portugal emigreer, dien ik Portugees te praten teneinde mij te kunnen integreren (svhool, werk, sociale omgang...) ook al spreek ik Spaans. Indien ik naar een islamitisch land ga, hetgeen ik nog nooit gedaan heb en zeker niet zal doen, wordt mij voorgehouden mij aan hun wetten, cultuur en regels te houden. Wanneer gaan die linkse rakkers eindelijk eens toegeven dat hun "interculturaliteit" er enkel komt om zieltjes (kiezers) te winnen? Onze Westerse cultuur heeft allicht niet de beste reputatie uit het verleden (vb. Inquisitie, Boekenverbranding...) maar sedert WOII heerst rust en dat moet zo blijven. Laat de immigranten van welke nationaliteit ook zich aanpassen : onze taal leren, onze wetten respecteren, onze cultuur aanvaarden en tegelijk binnenshuis hun regeltjes toepassen maar zeker niet in het openbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van een politicus had ik toch een juistere en genuanceerdere berichtgeving over dit rapport verwacht.

  - Het rapport bevat aanbevelingen, geen beslissingen.
  - het rapport stelde niet voor om Pasen en Pinksteren te vervangen door het suiker- en Offerfeest.
  - De aanbeveling over het hoofddoek in het onderwijs vermeldde een verbod voor de eerste drie jaar, en een toelating voor de laatste drie jaar van het onderwijs. Er wordt ook aanbevolen alles met een decreet vast te leggen, d.w.z. dezelfde regels voor elke school, om gettoscholen te vermijden (scholen die geen verbod hebben trekken nu alle personen met hoofddoek aan).

  BeantwoordenVerwijderen