Archief

zaterdag 13 november 2010

Driekoningen komt er aan, met z’n dertigduizend.


Het wanstaltig omgaan met asielzoekers in ons land heeft weer een toppunt bereikt met een regering die nu al ruzie maakt over de plaats waar ze hun aangelokte illegalen, economische migranten en af en toe een echte asielzoeker met de Kerst te slapen moeten leggen.

Waar moeten de openpoort-asielzoekers nu logeren?

Ontslagnemend premier Leterme (CD&V) was ‘zwaar ontgoocheld’ omdat zijn 2 trouwe furies en vice-premières Onkelinx (PS) en Milquet (cdH) krijsend over de grond rolden omdat een deel van de asielzoekers ‘zonder overleg’ waren toegewezen waren aan 5 gemeenten ,en dat daar zowaar de Ardennenstad Bastenaken bij was. Nu is Bastenaken niet alleen de inzet geweest van de Battle of the Bulge, eind 1944, en moeten er bij die herdenking blijkbaar geen 500 ‘vreemde luizen’ worden verwelkomd, maar Bastogne is vooral de pleisterplek van toekomstig voorzitter van de cdH, Waals minister Lutgen, zeg maar de nummer 2 van de cdH, voor zover een nummer 2 na Milquet ook maar iets te zeggen heeft bij de cdH. ‘Nuts’ zei burgemeester Collard (MR), en waande zich generaal McAuliffe, toen hij in een heroïsche bui zijn Willys MB van Ford besteeg, de jeep die generaal Patton hem persoonlijk had toevertrouwd om zijn territorium te verdedigen.

NIMBY-effect

Burgemeester Collard (MR) noemt het een slag in het gezicht dat hij zomaar wordt opgezadeld met 500 nieuwe genodigden van het nu al drie jaar oude kabinet van Leterme, Van Hengel, Onkelinx en Milquet. Collard lijdt onder het NIMBY-effect (Not in My Back Yard) . We keuren het politiek correcte denken omtrent het asielbeleid oogluikend goed, zolang het maar niet in mijn achtertuin is. Hoe hypocrisie en politiek samengaan. Trouwens in Bastenaken hebben ze blijkbaar niet door dat de twee laatstgenoemde dames al 3 jaar via willekeurige immigratie, eindeloze gezinshereniging en een nieuw generaal pardon hun electoraat aan het aandikken zijn. Ze doen dat voornamelijk door hun eigen hoofdstad Brussel onleefbaar te maken, maar de rest van hun ‘humanitair beleid’ schuiven ze zoveel mogelijk af op de grote Vlaamse steden Antwerpen, Gent en Mechelen. Maar nu burgemeester Somers (Open VLD) van Mechelen door heeft dat er toch misschien stemmen te rapen zijn door het onrecht van zijn eigen asiel-wan-beleid aan te klagen, kan zijn regering in lopende zaken Wallonië niet langer ontzien? Dus worden er ook in de verlaten kazernes van Bastenaken 500 volgers van de befaamde België-route voor migratie gelogeerd.

Leterme: " Stuur ze naar Oostende"

Onvoorstelbaar hoe de Vlaamse minderheidspremier Leterme de boze burgemeester van Bastenaken naar de mond spreekt. ‘We kunnen ze misschien beter naar Oostende sturen, monsieur Collard, dat is zeer, zeer ver van Bastogne, tres tres loins, tenzij U er aan dacht om de Kerst aan zee door te brengen, want dan komt U ze misschien weer tegen… ‘
De hypocrisie van deze non-regering kent geen grenzen, en de manier waarop CD&V en Open VLD zich op alle terreinen laten in de doeken doen, inspireren weinig vertrouwen in de toekomst. Ondanks het verzet van Bastenaken zal België de magneet blijven voor alle mensen uit Oost-Europa, Azië of Afrika die durven geloven dat er in Europa zo’n gek land bestaat dat een uitkering van 500 euro per dag uitkeert als de overheid voor hen geen logies vindt. “Met hoe meer we gaan, hoe groter de kans dat we de jackpot binnen halen, dus allen daarheen!” zal het marsorder nu al zijn. Wacht maar tot Driekoningen, want ze kwamen uit het Oosten, de Dertigkoningen, Driehonderdkoningen, Drieduizendkoningen, Dertgiduizendkoningen….

Jean-Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten