Archief

zondag 4 december 2011

Open brief aan Keizer Karel De Gucht, Eurocommissaris en zoveel meer …Weledelgestrenge Heer Karel De Gucht,

Dat u mij vandaag 4 december in het Nieuwsblad beschuldigt een hand te hebben in uw belastingperikelen is mij te veel eer aan doen. Als notoir parlementair backbencher heb ik geleerd dat er drie categorieën burgers zijn. Zij die onder de wet staan, (en die men laat betijen omdat ze niets bezitten) zij die binnen de wettelijke lijntjes kleuren (en braafjes de helft van hun loon doorstorten naar de Staat) en zij die boven de wet staan. U behoort volgens mijn bescheiden mening tot die laatste categorie. Lui die wetten maken voor een ander maar die denken dat ze er zelf niet aan onderworpen zijn. In de meeste gevallen komen ze er nog mee weg ook. In ons verzuilde landje hebben ze immers zelf de mensen benoemd die hun handel en wandel moeten controleren, van politie en fiscus tot justitie. Ik heb mijn lesje geleerd met de verkoop van het gerechtsgebouw te Veurne aan bvba Redeba. Naast het Veurnse justitiepaleis kocht dit bedrijfje met een kapitaaltje van amper 20.000 euro ook nog vijf andere overheidsgebouwen voor een totaal bedrag van 45 miljoen euro. Zeer lucratief want de overheid huurt alles terug met formidabele huurprijzen. Sale and lease back. Tot op vandaag weet niemand wie achter het schimmige Redeba zat. Het werd beheerd door een spookfirma (Banner Mobilfisc Ltd.) vanuit het fiscaal paradijs, Tipperary in Ierland.

Toen de Veurnse onderzoeksrechter Yves Vanmaele mij meedeelde dat uzelf samen met de immobiliën familie Jaspers achter Redeba zat ben ikzelf even op onderzoek uitgegaan. Ik citeer uit het Pro Justitia van 06.06.2009 van de heer Vanmaele “tijdens één van de vele meetings liet de heer Laurent Jaspers zich ontvallen dat zijn vader bevriend was met minister De Gucht en dat deze participeerde met zijn vader in aankopen van openbare gebouwen, waaronder het Administratief Centrum te Veurne”. In ieder beschaafd land zou er dan een juridisch onderzoek starten naar de handel en wandel van de betrokkenen, maar niet in dit bananenkoninkrijk van gerechtelijke vazallen.

De klokkenluider werd aan de schandpaal genageld door een incestueus spel van uw kompanen Dewael, Verhofstadt en Hilde Vautmans met de Staatsveiligheid en de media. Maar daarover later nog meer, de wet Franchimont verbiedt me voorlopig nog uit het dossier te klappen. Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik van uw klacht wegens laster en eerroof vrijgesproken ben.

Eerlijkheidshalve moet ik u ook bekennen dat ik in de Kamercommissie van 12.11.2008 nogal tekeer ben gegaan tegen u over de handel in voorkennis bij  het Fortis – debacle. Op 3 oktober 2008 had uw familie  in het Fortis kantoor van Berlare nogal wat Fortis aandelen op de valreep van de hand gedaan vooraleer ze volledig waardeloos werden. Alhoewel u eerst ontkende dat uzelf op de bewuste 3 oktober met de Fortis kantoordirecteur gesproken had moest u achteraf door telefonieonderzoek deze leugen toegeven. In uw verklaring aan de Gentse Procureur – Generaal, F. Shins zegt u : “zich niets meer te herinneren.”

Het persoonlijk en vertrouwelijk verslag van Shins aan Kamervoorzitter Dewael van 16.03.2009 over deze zaak ligt ter inzage bij mij, indien u mij van enige vooringenomenheid zou verdenken.

Uw drie telefoontjes op dezelfde bewuste 3 oktober naar uw vriend Leo Debacker, voorzitter van de Raad van Bestuur van uw beleggingsfirma NV Merit Capital, werden door P.G. Shins geklasseerd als “de inhoud van dit gesprek kan evenwel niet achterhaald worden”. Nochtans had een medewerker van Merit Capital, die u doorverbonden heeft met uw boezemvriend Leo, verklaard dat u informeerde naar “ de toestand met Fortis”. Logevrienden steunen mekaar in goede en bange dagen. Honi soit qui mal y pense.

Geloof het of niet, Weledelgestrenge Heer De Gucht, dit waren de twee enige keren dat ik tegen u van leer ben getrokken, niettegenstaande uw viscerale afkeer voor ondertekenaar. Met het oude onderzoek van 2004 bijvoorbeeld, door het parket van Dendermonde, waar uw echtgenote Mireille Schreurs - behalve vergissing mijnentwege - toch politierechter is, naar handel in voorkennis met Bricsnet-aandelen, had ik niets te maken. Het was Nasdaq Europe die toen een klacht had ingediend tegen u omdat u aandeelhouderbestuurder was van het failliete Bricsnet met verdachte beurstransacties. Zoals gebruikelijk bij zaken met voorkennis, kon het causaal verband niet bewezen worden en werd de zaak geseponeerd. Ik ga ook nooit in op geruchten behalve als ze van een beëdigd onderzoeksrechter komen. De geruchtenmolen over de betrokkenheid met de familie Jaspers bij de herinrichting van de “Diplomatenzaal” op de luchthaven van Zaventem of bij der verkoop van onze ambassade in Tokio is aan mij  niet besteed. Ook niet de verhuis van de permanente vertegenwoordiging bij de EU naar de Wetstraat 61/63. Ik klasseer dat bij de categorie “ geruchten” en zou dat zelfs niet durven indelen bij de categorie “waar er rook is, is er vuur”. Hetzelfde voor alle “links” naar uw logebroeder Jean Claude Deshamps, die u niet alleen kent van Merit-Capital en de Gimv maar ook als partner in de management vennootschap MGTP en de TEG (Trans European Grouwth Fund) met belangen in het technologiebedrijf Gnossis en Zincpower. De Gimv, de NIB en het Frans IDI stijfden het fonds dat al na drie participaties verdween bij gebrek aan succes. Was het Zincpower niet dat door de gebroeders Bleyen frauduleus leeggezogen werd en dan overging in de Galva Power Group NV waarin u als bestuurder zetelde samen met het Waalse Carmeuse? Dan werd het Vista NV met u als bestuurder  uiteindelijk opgekocht door het Britse Hill & Smith. Ik weet het, het is een kluwen waarin een kat haar jongen niet meer terugvindt. Volgens de krant De Standaard passeerde u aan de kassa voor 1,3 miljoen euro en waren het heel wat klachten tegen u die uitmondden in procedures tegen de Belgische Staat, die u overigens als VLD-kopstuk allemaal won. Is het dan toch niet verwonderlijk dat een onverlaat bij de fiscus het aandurft uw fiscale reilen en zeilen uit te pluizen? Eerlijk, ik heb er niets mee te maken. Wie tegen een soutane plast krijgt de spatten in zijn gezicht.

 Als donkerblauw liberaal (libertair) heb ik alle respect voor hardwerkende Vlamingen die naast hun schamele (belastingsvrije) overheidswedde en het hongerloon van een buitenhuis werkende vrouw nog wat bijklussen in allerhande ondernemingen. Niet alleen bij het ter ziele gegane Dexia of de Gemeentelijke Holding maar ook bij heuse privébedrijven. Of het nu Merit Capital NV, Immo Degus NV, of SS La Macinaia is, het zijn mijn zaken niet.

Aanvaard, Weledelgestrenge Heer De Gucht mijn gevoelens van innige deelneming in uw fiscale beslommeringen, en dat die vermaledijde klokkenluider bij de belastingen ook moge hangen (iets waar ik geenszins aan twijfel).


Sans rancune,

Uw nederige onderdaan,

Jean Marie Dedecker

PS : ik wens u alle rust toe aan de zijde van uw eega in Toscane.

11 opmerkingen:

 1. http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1357670/2011/12/04/Verstrepen-LDD-over-partijgenoot-Hij-lult-populistisch-uit-zijn-nek.dhtml

  BeantwoordenVerwijderen
 2. klets boem patat...als we alles eens wisten...de rijken worden rijker en de armen worden armer..tijd dat ze die ministers en grote bedrijven laten opdraaien voor de crisis ipv de kleine man

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Mr J.M. Dedecker,
  Uitstekende open brief die ik ontdekte via de blog "Angeltjes" waarvoor ik af en toe ook een artikel schrijf. Ik hoop dat iedereen uw brief zal lezen, en ik zal daartoe mijn steentje bijdragen.
  Ik heb beslist sympathie, respect en waardering voor uw tussenkomsten in het parlement en daarbuiten. Jammer dat u zich nooit als een Vlaams Nationalist opstelde, wellicht omwille van Uw vele Franstalige kennissen en vrienden, die evenwel voor u nooit zullen of kunnen stemmen. Vlaams Nationalisme hoeft niet tegen Franstaligen gericht te zijn maar voor een eigen onafhankelijk Vlaanderen. Ik drink en eet nog steeds producten uit Wallonië en ga er nog steeds graag naartoe. Ik heb zelfs niets tegen ander ons omringende landen al hebben ze ons al meerdere keren bezet en bestolen. Maar het is tijd J.M., tijd voor een onafhankelijk Vlaanderen waarmee alle corrupte machtsbastions kunnen worden ontmanteld en gestraft. Dit kan, zo weet jij ook, niet met de partijen en de figuren die nu weer met Di Rupo 1 een regering vormen en die rugdekking en inkomsten garanderen voor de politieke posten en dynastieën.
  Corruptie zal moeilijk kunnen worden aangepakt, en wat dat betreft mag de geadresseerde van uw brief de hand van Kabila en diens voorgangers schudden in plaats van hen de les te lezen.
  Beste J.M., vorm front, sluit allianties om het corrupte veelkoppige monster dat België is te doden. Het volk dat onder de terreur en de uitbuiting van deze draak lijdt zal u als mede- drakendoder dankbaar zijn denk ik. Niet iedereen natuurlijk, want sommigen geloven echt nog in sprookjes of in diegenen die hen betaalt.
  Met oprechte groeten,
  Antoine Griffon - http://agriffon.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad JM, wie gelooft die mensen nog? Het lijkt en klinkt allemaal ongeloofwaardig, maar toch kunnen wij toch een zekere rode draad van ver-vet-zuiling waarnemen, zeker wat betreft een categorie unitaire belgen waaronder het genoemde klikske, die er dan liefst nog de stekker uittrekt, indien dit teveel hun contreien zou naderen., Dan is Di Rupo enkel een lakei binnen het stelsel van dit profitariaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De nagel op de kop JM.
  Het wordt hoog, maar dan heel hoog, tijd dat de hedendaagse Capones uit hun hol gerookt worden. Het hol met personeel dat op de rug van de melkkoe wordt verworven en onderhouden. De belediging om de burger voor dom te slijten en te laten geloven dat er hard gewerkt wordt aan de top .....dikke zever in pakjes. Beschermde dieven en oplichters, dat zijn het en dan nog zonder blozen.
  Belgen, en vooral Vlamingen, verenigt u en trek ten strijde, doch wij hebben hier ernstige en taaie leiders voor nodig. Dus Bart, JM en consoorten laat dit een van de laatste kreten zijn voordat ons schip reddeloos aan muiterij van ratten en profitariaat verloren is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Delmoral,
  Heeft hij ook niet op staatskosten(dus van iedereen) één van zijn dorpelingen teruggehaald
  uit Iran?
  We begrijpen die villa nu véél beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi geschreven JMDD,
  We worden maar weer eens gewezen op de harde feiten. En dit is er dan maar eentje eh !
  Maar tja, zal er wat veranderen, NEEN.
  De Belg is een onnozele meeloper en een angst haas. Veel blabla, maar durvenn NJET.
  Cfr de vorming van de opeenvolgende regeringen, is er nog maar het minste veranderd ? Ach ja, zij die werken of nog wat geld hebben zullen het weer in de bodemloze put mogen werpen. Het 'land' koopt Dexia en wat gebeurt er ? Zodra het nog maar even kan geven ze een groot deel van waar Dexia ( of hoe het later ook mag noemen ) zijn inkomsten kan halen aan ING. Weerom een knap staaltje. Wie kan er weer een leuk optrekje bij kopen van de opbrengst van deze manipulatie ?
  Is België een democratie : NEE.
  Men had na WOII België bij USSR gevoegd, dan hadden we nu tenminste geweten waarom we honger lijden.
  Allez, geef ons nog maar wat brood en spelen !!
  Gegroet
  Een tevreden ingezetene.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. “Dat is allemaal niet waar”; zou De Klucht uit zijn nek lullend, zeggen. En de mensen moeten dat dan maar aanvaarden, omdat 'hij de evangelist' het heeft gezegd. Het is gemakkelijk als je overal je vriendjes hebt geplaatst, zoals de Der Hofstadt-bende met Le Wallon en De Klucht op kop, hebben gedaan. Hoelang pikken de mensen dat nog?

  Proficiat aan alle klokkenluiders; zet alleszins door, beste mensen. Schandalen moeten aan het licht komen, want daar gaat uw en ons belastingsgeld naartoe.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben nog altijd voorstander van één België. Met de belgen is niets mis, niet met de xenofobe vlamingen of niet met de luie walen - dit zijn zaken die men ons wil laten geloven. Met onze beleidsmensen die de waarheden niet onder ogen willen, kunnen of mogen zien, dat is een ander paar mouwen. Veel van die mensen zijn met hun eigen belang bezig, dus huilt men mee met de rest van de meute.
  We mogen niet vergeten dat de PS in Wallonië niets meer is dan de CVP van vroeger in Vlaanderen met als partijprogramma: als we genoeg mensen aan werk helpen in door ons gecontroleerde organismes, dan kunnen die niet anders dan voor ons stemmen.
  In Wallonië is dit nog steeds de PS, in Vlaanderen zijn dit de coalities geworden. Voor de rest zullen we de crisis maar betalen zeker.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. beste el berto: lees eens de volgende link
  http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/getuigenis-van-staf-kauwenberghs-vlamingen-kennen-de-waalse-realiteit-niet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als je dan ziet met welke egards deze verwaande 'toppoliticus' door de VRT behandeld wordt in vergelijking met 'gewone' verkozenen des volks die zelfs niet mogen participeren in de democratie... Om het met een metafoor te zeggen: De uiterste minachting van De Gucht voor wat hij de partij van de mestkevers noemt, maakt deel uit van de verklaring waarom de 'obussen van Houthulst' nu plots op scherp staan.

  BeantwoordenVerwijderen