Archief

vrijdag 16 december 2011

Het afgunstsocialisme van de Rode Brigade.


John Crombez gaat de managementvennootschappen aanpakken. Het afgunstsocialisme heeft een aversie tegen de hardwerkende Vlaming en zijn bedrijfswagen. Er is nochtans dringender werk aan de winkel voor Rode Johnny. Wij citeren uit de mercuriale van Yves Li├ęgeois, Procureur-Generaal bij het arbeidshof:

“In Gent wordt men stilaan wanhopig van de Turks-Bulgaarse carrousels waarbij onder dekking van vennootschapsstructuren mensenhandel en koppelbazerij welig tieren in de bouw, de tuinbouw, de horeca, het transport, de schoonmaak enz. Het frauduleus netwerk heeft tentakels in de andere Vlaamse provincies. De arbeidsauditeur te Gent is goed geplaatst wanneer hij zegt dat de Turkse fraudeurs, met medewerking van Gentse accountants, handig gebruik maken van slapende vennootschappen om de staatskas lichter te maken en Bulgaarse “knelpuntberoepers” te laten arbeiden tegen schandalig lage lonen of als zelfstandige in te schakelen, wat de koppelbazen “carte blanche” geeft om hun
gangen te gaan. De arbeidsauditeur van Gent zegt dat de pakkans erg klein is omdat het door het gebruik van het vennootschapsconcept een piece of cake is om de controle te verschalken.

Op internet bestaat zelfs een heuse handel in “lege” vennootschappen. Vennootschappen vormen de ideale dekmantel om georganiseerde misdaad, inzonderheid sociale fraude tijdelijk af te schermen.”

Rode Johnny, kersvers anti-fraude-minister heeft werk aan de winkel.

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten