Archief

maandag 19 december 2011

Laat Joke Schauvliege schommelen voor haar schouw maar haal ze uit de ministerszetel.Minister Schauvliege gaat een houtkachelpolitie instellen om de houtblokken in de open haarden te tellen.
In 2006 schreef Jean Marie Dedecker in zijn boek “ Rechts voor de raap”:

“Het groene idee om onze kolencentrales te vervangen door houtverbranding is gebakken lucht. Om het rendement te halen van onze kleinste kolencentrale moet men jaarlijks zeventienduizend hectare boskappen! Erger zelfs. Men begroot in ons landje 303 megawatthout-energiecentrales waarvoor men jaarlijks bijna 1.900.000 ton in de oven moet gooien. Dit is meer dan de hoeveelheid hout die onze toonaangevende spaanplaatindustrie ieder jaar nodig heeft (1.400.000 ton). Door de subsidiëring van groenestroom en de manier waarop emissierechten in de energiesector worden verdeeld, wordt onze spaanplaatindustrie uit de markt geprijsd. Unilin, Quickstep en consorten mogen de verhuiswagen bestellen. Of hoe de groene jongens hun huis opwarmen door hun ramen en deuren op te stoken. En dat er ook vele banen op het spel staan, wordt al helemaal vergeten. De toegevoegde waarde van hout in de industrie is bijna tienmaal zo groot als in de energiesector en de gemiddelde tewerkstelling in de industrie is het honderdvoudige van die in de energiesector. “

Electrabel, GDF Suez Groep en Ackermans & van Haaren hebben de steenkoolcentrale Rodenhuize in de haven van Gent omgebouwd tot een biocentrale voor verbranding van houtpellets. Jaarlijks worden uit de Verenigde Staten en Canada 700.000 tot 800.000 ton houtpellets aangevoerd om daar verbrand te worden.

De houtkachelpolitie moet de kleintjes beboeten en belasten terwijl Electrabel de bossen in Canada en de Verenigde Staten hier mag opbranden.

Jean Marie Dedecker

1 opmerking:

  1. HEBBEN DIE GASTEN NU ECHT NIKS ANDERS TE DOEN DAN ONS TE KLOTEN EN IN DE ZAKKEN TE ZITTEN?BINNENKORT ZULLEN ZE OOK WEL EENS IN EEN PUT KUNNEN VLUCHTEN ZOALS IEMAND AL GEDAAN HEEFT

    BeantwoordenVerwijderen