Archief

vrijdag 9 december 2011

Al loopt de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt ze welVolgens de kranten en de Oostendse politiekorpschef is het onveiligheidsgevoel van de Oostendenaar fictief. De criminaliteitscijfers van een eigen onderzoek van de hoogste korpsbal zouden dit bevestigen.

Er bestaan drie soorten leugens schreef de gewezen Britse premier Disraeli: Leugens, verdomde leugens en statistieken.”

Wie in Oostende met een gewone politieman praat weet dat de statistieken opgemaakt worden in functie van het gewenste resultaat.

Hieronder ter illustratie een e-mail die ik ontving:

Hallo,

Mijn neef is vorige week  in elkaar geslagen door een groepje (blanke)  gasten toen hij rond de kleine lac aan't lopen was. Op klaarlichte dag.
Eerste ronde deden ze niks,  in z'n tweede ronde hebben ze hem vanachter aangevallen, dan slag in zijn gezicht gegeven en toen hij viel beginnen schoppen.
Neef is uiteindelijk kunnen weglopen en naar Aral benzinestation gelopen en politie verwittigd
Politie heeft hem dan naar spoed gebracht.

Toen hij bij de spoed kwam zeiden ze daar dat het al de 3de loper was die in het bosje werd aangevallen die week.

2 opmerkingen:

  1. Mis Jean-Marie,met leugens kom je wel weg,zeker in hier.Waar Open Data Sourcement nog niet uitgewerkt is,waar men zijn eigen dossier niet kan inzien.....er zijn mensen die zich rijk gelogen hebben.Voorbeelden te over trouwens,verder alle respect,ex judoka Marc Maene

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gisteravond station Oostende neemt een alleenstaande vrouw met kind een taxi (aziz) aan het station te Oostende. Echter vraagt zij aan de chauffeur of deze de taxicheques wel aanvaard. de man in kwestie weigert waarop de vrouw stelt dat zij een andere taxi wenst te nemen, die deze cheques wal aanvaard. Hierop begint de chauffeur de vrouw uit te schelden voor racist en bedreigt hij haar en achtervolgt hij haar samen met 2 andere vreemde mannen. Gelukkig kan de vrouw en haar kind in een andere taxi springen waarvan de chauffeur onmiddellijk zijn taxi sluit. De vreemde chauffeur en de 2 mannen blijven de vrouw in de taxi bedreigen en slaan zelfs op de auto. Toch kan de taxi de mannen ontvluchten. Eens veilig en wel weg vertelt thans de chauffeur dat zij meerdere malen last hebben met deze "illegale taxis van vreemde origine AZIZ of zo", dat de politie en de burgermeester hiervan op de hoogte zijn, dat er meerdere klachten zijn maar dat men er niets aan doet!!!! Eens thuisgekomen besluit de vrouw contact op te nemen met de politie die stelt dat zij hier inderdaad niks kunnen aan doen zonder dat er een offici├źle klacht wordt neergelegd en is de betrokken agent uiterst onbeleefd wanneer de vrouw stelt dat zij geen vertrouwen heeft gelet dat deze agent meent dat er eerst ook een confrontatie moet gebeuren vooraleer men in actie wil treden!!!! Met dank aan het politiekorps en zijn burgermeester die instaan voor onze beveiliging en liever papieren invullen dan mensen op het terrein te helpen.

    BeantwoordenVerwijderen