Archief

maandag 23 mei 2011

NMBS: Nooit Meer met Belgische Spoorwegen


Voor de zoveelste keer worden de treinreizigers gegijzeld door de spoorvakbonden, die vandaag een informatieronde voor het personeel aangrijpen om treinen te vertragen of stil te leggen. Voor LDD is dit machtsmisbruik van de spoorbonden een bittere illustratie van wat een door en door gepolitiseerde onderneming nog waard is. En de regering blijft maar machteloos toezien, ondanks de miljarden euro belastinggeld dat ze in de bodemloze put van de NMBS blijft storten.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter: “De NMBS is bij de bevolking zo’n afkeer aan het kweken, dat het letterwoord straks staat voor ‘NOOIT MEER met de BELGISCHE SPOORWEGEN”. Ieder jaar betalen we met z’n allen 3 miljard euro om de trein te laten rijden. Maar de mensen zijn verplicht in hun auto te stappen, omdat geen zinnig mens nog durft rekenen op een stipte trein.“

Bedrijven zijn volgende slachtoffer

Vervolgens gaat het van kwaad naar erger omdat niet alleen de mensen die gaan werken of naar school gaan worden getroffen, maar dat de starre vakbondsmensen straks ook de haven van Antwerpen gaan blokkeren om de sanering van het goederenverkeer via het spoor tegen te houden.

Jean-Marie Dedecker: “De blindheid waarmee de top van de spoorvakbond zich blijft verzetten tegen meer efficiĆ«ntie en flexibiliteit is hallucinant aan het worden. De miljarden verliezen stapelen zich op, terwijl de bedrijven snakken naar alternatieven om hun goederen niet via de weg te vervoeren. Maar aan de ‘statuten’ van spoormannen mag niet worden geraakt. Hoeveel tonnen zal de NMBS nog moeten verliezen vooraleer de spoormannen en -vrouwen zich zelf verzetten tegen de achterhaalde en oerconservatieve mentaliteit van hun vakbondsleiding?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten