Archief

maandag 30 mei 2011

LDD vraagt strenge aanpak van ecoterroristen.


Voor LDD is het onaanvaardbaar dat vanmiddag in Wetteren een proefterrein van een wetenschappelijk experiment voor gemanipuleerde gewassen is vernield door enkele honderden ecoterroristen. De daders moeten streng worden gestraft en op zijn minst de volledige financiƫle en wetenschappelijke schade vergoeden die ze hebben aangericht.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter: “Deze Taliban van het Groene Geloof moeten absoluut worden gestopt. Het is onbegrijpelijk hoe predikanten van de achterlijkheid hun aangekondigde criminele vandalenstreken konden uitvoeren, ondanks de ruime aanwezigheid van de ordediensten. De proef van alle kennis is het experiment, de enige rechter van de wetenschappelijke waarheid. Het feit dat ecoterroristen deze grondproeven vernietigen is wetenschappelijke waanzin.”

Vlaanderen is gidsland

Voor LDD is de terreuractie des te erger omdat Belgiƫ aan de internationale top staat inzake wetenschappelijk onderzoek en toepassing daarvan op genetische gewassen. Het vernietigen van proefvelden is daarom een rechtstreekse aanslag op de economische toekomst van Vlaanderen.

Jean-Marie Dedecker: “Vlaanderen stond en staat met geleerden als Marc Van Montagu, Walter Fiers en Jef Schell aan de wieg van de GGO’s en de plantengenetica. Wereldwijd waren er in 2007 al 110 miljoen hectare beplant met gewassen waar hun technologie werd op toegepast, waarmee de wereldhonger wordt bestreden. De actie van vandaag is daarom niet alleen een kaakslag voor de hele wetenschap maar ook een bedreiging voor duizenden jobs, voor de vooruitgang in de voedselindustrie, en uiteindelijk voor de voedselvoorziening op onze planeet.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten