Archief

zaterdag 14 mei 2011

Kursaal Oostende …” begin van een nieuw einde!”


De raad van bestuur van EKO nv, met een democratische vertegen-woordiging van meerderheid en oppositie werd bedankt voor bewezen diensten en wordt vervangen door de vriendenclub van Johan Vande Lanotte. Johan Vande Lanotte wil immers geen pottenkijkers als hij straks de parking onder het Monacoplein aan een zacht prijsje verkoopt aan vriend en zakenpartner Vinci-park nv. AGHO, waar dhr. Vande Lanotte voorzitter van is, CFE-Vinci Conssesions, WVI en de haven Zeebrugge brengen immers een gezamenlijk bod uit op de uitbating van de luchthaven Oostende.

Hilde Veulemans krijgt openlijke blamage.

De vervanging van Hilde Veulemans door Johan Vande Lanotte is een openlijke blamage en desavouering voor de schepen. Als troost en voor de schone schijn krijgt ze wel de leiding van de vzw die in samenwerking met het bureau van Toerisme activiteiten zoals “Mama Mia” moeten organiseren in het Kursaal. Een nieuwe entiteit die met een propere lei start en opnieuw een nieuwe schuldenberg of put kan aanleggen. Ik voorspel dat we de jaarrekeningen van 2011 zullen kunnen inkijken na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 . Tot dan zullen we verhalen van grote winsten en successen lezen in de kranten. Een “modus operandi “ ons stilaan meer dan bekend.

Rapport BNP Paribas wordt straal genegeerd.

Van alle aanbevelingen die in het rapport van BNP Paribas Fortis staan werd de belangrijkste in de wind geslagen. Namelijk het aantrekken van een exploitant of gedeeltelijke exploitant van het Kursaal voor het uitbaten van de feestzalen en het organiseren van evenementen. Het rapport oppert zelf om 1 exploitant aan te trekken voor het Kursaal en het nieuwe cultuurcentrum in het postgebouw. De leefbaarheid van beide uitbatingen heeft immers zowel economisch als cultureel meer baat bij diversiteit dan met concurrentie.

Jean Marie Dedecker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten