Archief

vrijdag 27 mei 2011

In Vlaams Subsidistan maak je winst door je dak te isoleren.

De chaos van overheidstoelagen voor energie- en milieumaatregelen heeft volgens LDD zijn toppunt bereikt. Een man uit Kortrijk heeft voor de isolatie van zijn dak meer dan 219 euro winst gemaakt door alles soorten subsidies bijeen te harken, en bovendien mag hij de factuur van 1361 euro voor de kosten van de werken, nogmaals inbrengen voor de belastingen.

Jean-Marie Dedecker: “Het voorbeeld van de man uit Kortrijk staat ongetwijfeld niet alleen. Net als bij de subsidie voor zonnepanelen moet Vlaams Minister Van den Bossche (sp.a) haar verspilbeleid weer rechttrekken, en opnieuw doet ze alsof dit de normaalste zaak ter wereld is. Want alles wat Van den Bossche doet past in de groene religie, alleen betaalt de belastingbetaler zich blauw.”

Dure betutteling

LDD is niet verbaasd door de onwezenlijke afrekening van de man die de bestaande wirwar van reglementen en subsidies van de Vlaamse overheid, de gemeente en andere Eandissen heeft doorploegd. Dat hij daar zelfs winst uit haalt illustreert hoe die reglementitis tot wantoestanden leidt, maar waarvoor de belastingbetaler opnieuw voor opdraait.

Jean-Marie Dedecker: “De overheid moet er mee ophouden het manna van de belastingen ongecontroleerd rond te strooien om haar eigen visies op te dringen aan de bevolking. Laat het geld bij de mensen, die maken zelf wel hun keuzes en kunnen best zelf beslissen om hun dak te isoleren als ze daar voordeel bij hebben. Maar met het geld van een ander is het makkelijk de groene jongen of vrouw uit te hangen.”

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten