Archief

woensdag 2 februari 2011

Ontslag Peter Hoogland: flaters van de meerderheid in Oostende stapelen zich op.


Peter Hoogland (Franky De Bauw), zijn vennootschap Dos Bandidos en Go-fot-it Communications hebben zich teruggetrokken uit de exploitatie van het Kursaal van Oostende (EKO). ‘Geen dag te vroeg’, vindt gemeenteraadslid Jean-Marie Dedecker (LDD), die de malversaties, het wanbeleid , en de belangenvermenging binnen EKO al jaren aanklaagt in de gemeenteraad.

Jean-Marie Dedecker: “Schepen Bronders (sp.a) heeft Hoogland binnengehaald als de reddende engel van het Kursaal van Oostende. Maar de eerste actie van manager Hoogland zat er al flink naast. Samen met schepen Bronders verbrak hij het contract met Music Hall Group. (MHG) Om met zijn eigen vennootschap evenementen te organiseren. MGH trok naar de rechtbank en vroeg prompt een schadevergoeding van 22 miljoen euro. MHG legde derdenbeslag op de rekeningen van EKO en derdenbeslag bij Scherpa.be. De gelden van elk ticket die verkocht wordt door EKO gaan nu naar MHG.

Jean Marie Dedecker: “ dit is de tweede keer in amper 6 maanden dat rekeningen van een stadsonderneming geblokkeerd worden of dat er beslag wordt op gelegd. Ook AGSO ( Autonoom Gemeentebedrijf Stadsvernieuwing Oostende en het moederbedrijf van EKO) zag zijn rekeningen bij Dexia geblokkeerd door aanhoudend wanbeleid en omdat het Kursaal haar leningsaflossingen niet kan voldoen. Onder het beleid van Hoogland is het exploitatieverlies van het Kursaal opgelopen tot bijna 12 miljoen euro . Na het faillissement van de vismijn volgt nu zo goed als zeker dat van het Kursaal.Hoeveel wandaden moeten er nog aan het licht komen voordat de belastingbetaler van Oostende de rekening presenteert?

Naast Hoogland zouden het directiecomité en de verpolitiseerde Raad van Bestuur ook beter de laan worden uitgestuurd.

Jean Marie Dedecker
Voorzitter LDD, gemeenteraadslid Oostende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten