Archief

woensdag 2 februari 2011

Minister Smet volhardt in zijn enge visie op multicultuur.

Minister Smet van Onderwijs (sp.a) wil maar niet inzien dat het multiculturele verhaal dat hij zichzelf en de bevolking voorhoudt niet meer klopt. Uitgerekend op de dag dat bekend raakt dat in Borgerhout, in Antwerpen de meest beruchte moslimschool van Jemen een vestiging heeft, kondigt smet een samenwerkingsakkoord aan met Marokko om meer schooluitwisseling te doen.

In de avondschool in Borgerhout zullen Vlaamse studenten les krijgen van de meest extremistische leraars uit het Midden-Oosten, en het lijdt geen twijfel dat het een kweekvijver wordt voor religieus fanatisme, om maar te zwijgen over de mogelijke terroristische vertakkingen.

Maar deze onvermijdelijke evolutie opent de ogen van de Vlaamse onderwijsminister niet. Hij blijft er bij zweren dat de Vlaamse scholen zich moeten inwijden in de weldaden van het moslimonderwijs, en heeft er veel geld voor over om de uitwisseling met Marokko te vergemakkelijken. Voor Smet is dit een manier om de zogezegde achterstand van de Vlaamse scholieren inzake democratische attitudes in te halen. Hij vraagt zich daarbij niet af of het voor de allochtone kinderen die naar hun thuisland terug gaan net geen omgekeerde werking kan hebben. Die moeten namelijk niet geholpen worden om in hun thuiscultuur te integreren, maar in de onze! Tenzij minister smet van plan is het aantal importbruiden uit Marokko nog eventjes aan te dikken.

Als er dan toch geld is voor dergelijke uitstappen, met vliegtuig en logies, kan minister Smet zijn scholieren beter naar Duitsland, de Verenigde Staten, en waarom niet China sturen. De Vlaamse scholieren hebben namelijk ook de reputatie van niet creatief en ondernemend genoeg te zijn. Deze attitudes zijn zeker even fundamenteel, en voor de maatschappij veel belangrijker dan de ‘multiculturele’ ervaring. Bovendien wordt ook de ‘democratische attitude’ op die manier niet alleen aangescherpt bij de Vlaamse kinderen, maar ook bij die van allochtone oorsprong.

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten