Archief

dinsdag 25 januari 2011

De dove kleptocraten van Sabam


Sabam is al jaren een staat in de staat, vergiftigd door de graaicultuur van een elitaire kleptocratie. Het alibi is de auteursrechten van de artiesten, maar in werkelijkheid is het een zelfreinigend mechanisme dat boven de wet staat omdat ze zelf hun wetten maken, en ‘carte blanche’ hebben om hun zakken te vullen.

Heksenjacht op muzieknoten

De parlementaire werking kreeg er nooit vat op, ze wordt afgeblokt door de uitvoerende macht die gediend is met elke pestbelasting om de schatkist te vullen. Elke decibel of elke muzieknoot, van een notenbalk in het onderwijs, een kinderliedje in de kindercrèche tot muziek op de werkplaats, zijn een reden om hun tollenaars op pad te sturen. Geïnstitutionaliseerde verzuring.

“Nieuws is pas nieuws als de VRT dat beslist.” Het is een oud citaat van Siegfried Bracke, maar BASTA en Neveneffecten hebben dit opnieuw bewezen. De vierde (democratische?) macht van de media en de journalistiek is al lang drie podiumplaatsen opgeschoven.

De vierde macht.

De wetgevende, uitvoerende en rechterlijke macht zijn ondergeschikt geworden aan de uitdragers van hun boodschap. De TV is de miskende wetgever van de wereld. Het Parlement mag kakelen, maar is een kip zonder kop. Infotainmentprogramma’s hebben meer macht dan de Wetstraat!

Jean-Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten