Archief

donderdag 13 januari 2011

Belgische justitie faalt opnieuw, en laat hoofdverdachte in moordzaak lopen.


Het blunderboek van de Belgische justitie heeft er weer een hoofdstuk bij. In Brussel is de hoofdverdachte van de dodelijke afrekening tussen 2 Afrikaanse straatbenden op vrij voeten gesteld, omdat het Hof van Assisen geen datum vindt voor zijn proces. De bewijzen tegen Serge Lokadi Dende zijn zo hard, dat zijn advocaat zelfs de moeite niet vond om eerder zijn vrijlating te vragen.

Jean-Marie Dedecker, Kamerlid LDD: “Het is hallucinant hoe de rechtstaat in dit land dag aan dag wordt ondermijnd door de verantwoordelijken van justitie zelf. De moord op de Afrikaanse leider van de Brusselse straatbende ‘Versailles’ dateert van de zomer 2008, en het onderzoek was een makkie omdat de afrekening helemaal was gefilmd door een bewakingscamera. De hoofdverdachte van 21 jaar was al naar het buitenland gevlucht, maar kon worden aangehouden. Maar nu komt de geweldenaar plots vrij omdat er geen datum is gevonden voor het proces voor Assisen.“

Sancties gevraagd

Voor LDD kan geen enkele hervorming van justitie dit soort laksheid en onverantwoordelijkheid verhelpen. Alleen een gepaste sanctie voor de verantwoordelijke magistraten die hun rechtbank op die manier organiseren, of liever niet organiseren, kan enig resultaat opleveren voor de toekomst.

Jean-Marie Dedecker: “Het is wellicht geen toeval dat deze flater weer in het Brusselse paleis van Justitie voorvalt. Dat kluwen van politiek benoemde magistraten, waarvan de top voortdurend in opspraak komt en zelf voor de rechter wordt gedaagd, is een tragisch exponent van de Belgische Justitie, dat elk soort van efficiĆ«nt management blijft schuwen.”

Staatshervorming, weeral

Voor LDD kan alleen een drastische ingreep in Justitie, met het oprichten van een eigen Vlaams Ministerie van Justitie voorop, voor meer rechtszekerheid zorgen. Dat de Franstalige partijen, met cdH op kop, zich daar heftig tegen verzetten, bewijst dat niet een efficiƫnte justitie hun hoofddoel is, maar het beschermen van hun kleine belangen, en het in stand houden van hun achterhaalde visie op recht en maatschappij, dat nog van vorige eeuwen dateert.

Jean-Marie Dedecker

1 opmerking:

  1. beste,

    mijn vrouw en ik zijn gevlucht uit belgie na het 5 jaar negeren van de tientallen klachten tegen haar ex man. Ze diende klachten in voor verkrachting, slagen en verwonding, stalking, eerroof, diefstal, doodsbereiging enz en toch doet de belgische staat hier niks aan! Al 4 jaar lang ligt er een dossier tegen haar ex man in de jeugdrechtbank in kortrijk voor kindermishandeling en toch kan hij zomaar als de kinderen twee weken op vakantie zijn hun dommicilie daar zetten en zou hij nu al het hoederecht gekregen hebben in de tijd dat wij weg waren uit belgie!
    Hij zelf is van egyptische afkomst, heeft 3 appartementen daar een een bankrekening met meer dan 120000 euro maar toch kan hij op kosten leven van de belgische staat! hij leeft in een huis van het ocmw en krijgt geld van hen ook. Ik ben samen met repporters van VTM bezig aan een onderzoek en ben nog op zoek achter instanties die mee willen reageren! HOE KAN DE BELGISCHE RECHTSGEVING 5 JAAR LANG ALLES NEGEREN VAN EEN MAN EN HEM DAN NOG HET VOORDEEL GEVEN????

    BeantwoordenVerwijderen