Archief

vrijdag 1 juni 2012

Open brief aan de heer John Crombez, fraudejager en gewezen voetbalpraeses. (voor Oostendenaars en andere geïnteresseerden)Beste John,

Aangezien je met mij niet meer wilt debatteren moet ik je wel schrijven. Het is merkwaardig hoe furieus je reageerde op mijn vorige brief toen ik familiaal zwart werk uit je eigen entourage met de mantel der liefde toedekte. Nood breekt toch wet. Dat je mijn stelling uit arren moede uiteindelijk moest toegeven (zie Humo 3739-30/4/2012) doet me deugd. Na het gebruikelijk schieten op de boodschapper – een socialistische reflex – haalt de waarheid het uiteindelijke altijd van de leugen.
Nogmaals, John, ik heb niets tegen een vlijtig moeke die een dweiltje slaat bij de dokter of de notaris. Als jongen van de zee heb ik ook bewondering  voor een vader die naast het zwaar labeur op een scheepswerf voor dag en dauw als vislosser aan de slag gaat. Een “panger of benne zwarte vis “ is kaviaar voor de werkmens.

Niet dat ik een voorstander ben van het illegaal arbeidscircuit, Rode Kameraad, maar – in tegenstelling tot de visserij – zijn het altijd de grote vissen die door de mazen van het net glippen bij de fraudecircuits en de kleintjes worden als bakvis verorberd.
Beste John, je herinnert je mijn onverdroten strijd tegen de fraude in de Oostendse vismijn hoogstwaarschijnlijk nog wel. Het Autonoom Gemeentebedrijf o.l.v. uw vriend en sp.a –schepen Yves Miroir is uiteindelijk naar de haaien gegaan met een verlies van zo’n 30 miljoen euro. Berouw komt echter na de zonde, ook voor Miroir, sta me toe hem even  te citeren uit het boek “De Keizer van Oostende” Op pagina 21

“Toen ik als voorzitter van de AGVO in 2006 plots te horen kreeg welke malversaties en misbruiken er door sommigen hadden plaatsgevonden in mijn bedrijf, wilde ik ingrijpen. Ik wilde mijn bestuurders direct buitengooien en orde op zaken stellen. Maar Johan Vande Lanotte heeft het me verboden. Ik moest die mensen verder laten werken, omdat we in een verkiezingsjaar zaten. Jean Marie Dedecker was politiek garen aan het spinnen van de problemen in de vismijn. Als we directeurs zouden ontslaan, zouden we Dedecker gelijk geven. 2007 was ook een verkiezingsjaar, federaal deze keer, dus opnieuw hetzelfde verhaal. Die fraudeurs hebben anderhalf jaar langer hun gang kunnen gaan omdat Johan Vande Lanotte mij verbood om in te grijpen. Ik heb dat dan niet gedaan. Nu snap je hoe ver zijn macht gaat.” Als je baas fraude toedekt, beste John, waarom dan de kleine garnalen pellen.

Miroir en zijn 14  kornuiten zijn al in in verdenking  gesteld, maar de zaak werd al vijf keer uitgesteld door de raadkamer in Brugge om te beslissen wie wel of niet zal worden doorverwezen om zich voor de rechtbank te verantwoorden. Men tracht immers eerst nog op ondergetekende, de boodschapper te schieten door een ambtenaar aan te klagen omdat hij zou gelekt hebben uit het dossier. Procedurefouten zijn reddingsboeien voor criminelen.  Justitie en politiek zijn communicerende vaten. De Keizer heeft geen kleren aan, maar wel ontzettend veel macht. In elke bananenrepubliek wordt de president daarvoor gevierendeeld. Maar in het Rode Keizerrijk heerst het absolutisme.

Beste John, er moet mij nog iets van het sporthart. Op 25/02/2009 heb je het roer van voetbalclub V.G. Oostende met een schuldvergelijking overgenomen van de flamboyante J.C. Van Biervliet. Het was jouw bedoeling John, om samen met je beide ondervoorzitters, sp.a gemeenteraadsleden Mario Boone en Nancy Moyaert, (in Oostende is het clubbestuur niet zelden het sp.a-partijbestuur),de club aan het Rode Mispelplein uit te bouwen tot een perfecte, maatschappelijk en sociale beweging. Zo staat het toch op papier. In werkelijkheid kloppen spelers en trainers van ’t Veegeetje vandaag aan mijn deur voor raad. Vele spelers hebben immers maanden achterstallig loon tegoed. Sommigen wachten nog op hun salaris van 2010. Ik praat niet over achterstallige “zwarte premies” en “tekengeld”en ook niet over betaling in bierbons. Zwart geld is officieus geld en officieus geld is niet officieel en dus niet te bewijzen. Zo meldt een spits mij dat uw clubje uit 2e provinciale hem nog 7300 euro salaris moet, een ander 10725 euro en de meesten zelfs tussen de 6500 en de 10.000 euro.(namen op aanvraag)

Voor één trainer is het nog gortiger. Toen je nog voorzitter van de VZW was, beste John, heb je met zijn managementvennootschapje een contract van schijnzelfstandigheid afgesloten. Sociale Fraude. Ondertussen heb je op 6/01/2011 de voorzittershamer doorgeschoven – net zoals je baas Johan, begrijp je de kunst om tijdig het hazenpad te kiezen - maar als voorzitter van een vzw blijf je aansprakelijk voor je loonpolitiek en net als Johan Vande Lanotte blijf je achter de schermen de grote baas. Wat basket is voor je leermeester, moest voetbal worden voor jou. Trainerscontracten worden niet geregeld met een consultancyovereenkomst maar vallen onder de wet van Betaalde Sportbeoefenaars ( 24/2/1978 en K.B. 15/12/2006), beste John. Zelfs Georges Leekens weet dat. Hij factureerde met zijn managementvennootschapje N.V. Sofile aan Club Brugge in de voetbalseizoenen 1989 tot 1991. Op 26 maart 1998 veroordeelde het arbeidshof te Gent Club Brugge voor het betalen van 10 miljoen oude Belgische franken ontdoken sociale zekerheidsbijdragen wegens schijnzelfstandigheid. Als fraudejager moet je toch je klassiekers kennen, waarde Rode Kameraad.

Frauderen is een ernstig misdrijf, maar lonen niet uitbetalen is diefstal. Ik weet het John, onlangs heb je in de kantine aan een speler nog gevraagd of hij zijn voetbalgeld zo hard nodig heeft. Maar je moet weten dat voor een postbode zijn twee rechtervoeten soms van goudwaarde zijn voor het huishoudbudget. Voor een clubje uit tweede provinciale beschik je nochtans over solide sponsors. Plaatselijke mecenas, immobiliënmakelaar Franklin Sleuyter wil hoger op, en doet voor de komende 10 jaar een flinke duit in het zakje. Met 30.000 euro kom je wel in eerste provinciale, maar het dubbele is al vlug nodig voor een klasse hoger. Op voorwaarde dat de loonput gedempt wordt. Misschien komt Electrawinds je ook uit de wind zetten en dan zijn allen op weg naar eerste nationale. Kristof Beuren, in een vorig leven directeur bij Electrawinds  en financieel verantwoordelijke bij ’t Veegeetje onder jouw bewind, is nu stadssecretaris. Een ideale toeverlaat in bange dagen, als het deksel op de beerput moet blijven tot na de verkiezingen(zie hierboven Miroir).
Moesten de zaken intussen geregeld zijn door uw ondervoorzitter, sp.a-gemeenteraadslid Nancy Moeyaert en je zult het snel weten want haar man Francis is je chauffeur – meldt het mij dan zo vlug mogelijk. Ik zou absoluut geen fouten willen maken. Want wie altijd de waarheid zegt wordt al vlug een outcast. Beste John, je zult me naar gewoonte verwijten persoonlijk te worden zodat de boodschap verdrinkt door op de boodschapper te schieten. Maar wie zoals jij een heksenjacht organiseert op elke fiscale zondaar moet – volgens mijn bescheiden mening – zelf een blanke ziel hebben.

Met sportieve groeten en de meeste hoogachting,

Jean Marie Dedecker

7 opmerkingen:

 1. Truth is treason in the empire of lies
  ~Ron Paul

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dedeckecker is een varken en dat weten we allemaal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schitterend antwoord van danny. Gegrond en to the point. Schitterend

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alle politiekers zorgen voor hun eigen zaak en zak, dat weten we al 100 jaar, en voor de rode kameraden : Links lullen,rechts zakken vullen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "alle politiekers..." : plat poujadisme door (ook) een politieker die een meester is in liegen door grote onwaarheden met kleine brokjes waarheid geloofwaardig te doen overkomen bij mensen die maar vluchtig de actualiteit volgen en er dan intrappen.

  BeantwoordenVerwijderen