Archief

woensdag 20 juni 2012

Lijst Dedecker Oostende vraagt het ontslag van schepen Yves MiriorAcht jaar nadat het gerecht de manifeste fraude in de vismijn van Oostende aanpakte heeft de raadkamer in Brugge vier vennootschappen en elf personen naar de strafrechter doorverwezen. Onder hen sp.a schepen Yves Miroir, die zich moet verantwoorden voor schriftvervalsing en witwaspraktijken.

Jean-Marie Dedecker: “Acht jaar lang heb ik in talloze  gemeenteraden de frauduleuze en witwaspraktijken aangeklaagd van sp.a schepen Miroir en van de directie van het Autonome Gemeentebedrijf Vismijn Oostende. Het potje moest gedekt blijven omdat alle meerderheidspartijen van sp.a over CD&V tot Open VLD hun mannetjes in de directie van de vismijn hadden, en allen weet hadden van de frauduleuze praktijken. De stinkende vis moest bedekt blijven; nu is het deksel er eindelijk afgesprongen, en krijgt Jean-Marie Dedecker toch gelijk.”

Doofpot mislukt.

Het wordt ook hoogtijd dat de leden van het directiecomité van AGVO van Open VLD en CD&v nu eindelijk kleur bekennen. Nemen zij nu finaal hun verantwoordelijkheid of zullen ook zij mee schuilen onder het rode dekseltje die het potje gedekt moet houden.
De talloze manoeuvres om de zaak uit te stellen en in de doofpot te stoppen zijn ook  verijdeld. Tot op het laatste moment heeft de sp.a-top van Oostende geprobeerd om de aanklager zwart te maken, er werd zelfs een ambtenaar beticht van schending van beroepsgeheim, omdat hij het dossier naar Dedecker zou hebben gelekt. Maar de Raadkamer van Brugge heeft de betrokken ambtenaar nu buiten vervolging gesteld.

Vande Lanotte incluis

Jean-Marie Dedecker: “ In het boek ‘De keizer van Oostende ‘ van 2 VRT journalisten getuigt schepen Miroir op pp 122-123 zeer duidelijk hoe Johan Vande Lanotte zelf de wanpraktijken in de vismijn heeft toegedekt, en zelfs opdracht gaf om de fraudeurs niet te ontslaan, “omdat Jean-Marie Dedecker gelijk zou krijgen” terwijl er verkiezingen in aantocht waren. Het optreden van Vande Lanotte heeft de fraude dus jaren laten voortduren, tot de vismijn over de kop ging. Intussen mogen de Oostendenaars opdraaien voor 30 miljoen euro verlies, met dank aan de plaatselijke rode baronnen en aan hun federale vice-premier.”

Ontslag van schepen Miroir.

Na 8 jaar onderzoek kunnen we stellen dat de procureur niet over één nacht ijs is gegaan en moeten we besluiten dat de doorverwijzing wel ernstige aanwijzingen bevat van schriftvervalsing en witwaspraktijken. De doorverwijzing brengt niet alleen zware schade toe aan de waardigheid van het openbaar ambt, maar evenzeer aan het vertrouwen en de geloofwaardigheid van de politiek in het algemeen.

Ignace Vandewalle: “ Na de veroordeling van de Europese Commissie voor concurrentievervalsing, na het op de fles gaan van de vismijn is er nu de doorverwijzing naar de correctionele rechtbank voor schriftvervalsing en witwaspraktijken. Het is voor ons duidelijk dat de positie van schepen Mirior onhoudbaar geworden is. Een schepen die van dergelijke ernstige feiten beschuldigd wordt kan niet meer op een waardige manier zijn functie van schepen uitoefenen. We vragen daarom het ontslag van de schepen Miroir  en zullen daartoe eerdaags een schrijven richten aan de gouverneur en aan de minister van Binnenlands Bestuur.”


Jean Marie Dedecker                                                Ignace Vandewalle
0477/238449                                                             0486/948367

Geen opmerkingen:

Een reactie posten