Archief

vrijdag 12 april 2013

Burgemeester Opstaele verzet zich tegen Mini-Europa in Middelkerke.


 
Het voorstel van Jean Marie Dedecker om een gemeenteraadscommissie op te richten om de eventuele komst van Mini-Europa naar Middelkerke over partijgrenzen heen te onderhandelen, werd door de meerderheid weggestemd.

Jean-Marie Dedecker: “ Ik heb een voorstel in mijn bezit van een priv√©-investeerder die wil betalen voor grond en alle kosten. Het enige dat gevraagd wordt is een geschikte locatie en een eventuele aanpassing van het ruimtelijk uitvoeringsplan.”

Middelkerke betaalt jaarlijks 200.000 euro voor het binnenhalen van wielerkoersen en zelfs 26.000 euro om welgeteld 1 boom te planten op het marktplein te Shore. Maar om een project te onderzoeken dat jaarlijks 370.000 extra toeristen en een dertigtal werkplaatsen voor laaggeschoolden kan opleveren, is geen budget voor en geen goodwill aanwezig.

Jean-Marie Dedecker: “ Gisterennamiddag werd net voor de gemeenteraad nog snel even gebeld naar de dhr. Goethals (secretaris Mini-Europa). Een gesprek van 5 minuten volstond om gans het project naar de prullenmand te verwijzen. Dit is geen ernstig bestuur, dit is slecht beleid. Middelkerke verdient beter.”

De gemeenteraad werd zelfs onrechtmatig en onwettelijk stopgezet zonder dat de agenda werd afgewerkt. Voorzitter Michel landuyt weigerde te antwoorden op vragen van gemeenteraadslid Geert Verdonck(Progressief kartel) en Bianca Ryckewaert(Lijst Dedecker) en verliet samen met het voltallige College van Burgemeester en Schepen de raadszaal, in zijn voetsporen gevolgd door de rest van de meerderheid.

Er was meer democratie in het Politburo van de Russische communistische partij dan in het Middelkerks gemeentebestuur.
 
Jean Marie Dedecker

2 opmerkingen:

  1. ...aan de kust zou het voor de toeristen intressant geweest zijn... bij minder zonneschijn natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zou het ook niet communautair gevoelig liggen?
    Mini-Europa verhuist van Brussel naar Vlaanderen, lijkt me politiek moeilijk verteerbaar voor de PS. Persoonlijk vind ik het een schitterend idee van LDD, maar het moet dan wel goed ontsloten worden door het openbaar vervoer. Waarom niet aan de vismijn in Oostende?

    BeantwoordenVerwijderen