Archief

donderdag 11 april 2013

Lijst Dedecker vraagt oprichting gemeenteraadscommissie Mini-Europa.
Het naar Middelkerke halen van Mini-Europa is een project die snel en op korte termijn dient te gebeuren. Het is een unieke kans die de gemeente Middelkerke met beide handen moet aangrijpen.
Omdat de burgemeester Janna Opstaele en de schepen van Toerisme Michel Landuyt tot op heden niets ondernomen hebben , niettegenstaande dat ze op 21 maart 2013 in de pers verklaarden dat ze positief stonden tegenover het idee, vraagt Lijst Dedecker de oprichting van een gemeenteraadscommissie die snel, efficiƫnt en over de partijgrenzen heen kan werken rond dit project.

Jean Marie Dedecker:  “ We moeten via een politiek overschrijdend project  over de partijgrenzen heen in het belang van de Middelkerkenaar snel onderzoek voeren naar de haalbaarheid in eerste fase en de implementatie en uitvoering in tweede en derde fase. Het mag hier niet gaan om wie de pluim op de hoed steekt maar of Middelkerke er beter van wordt.”

Mini-Europa die in Brussel 360.000 bezoekers per jaar haalt zou een economische en toeristische boost betekenen voor Middelkerke. De tijd is echter onze grootste vijand daarom moeten we de partijpolitieke gewaden af gooien en de belangen van Middelkerke voorop zetten.

Jean Marie Dedecker“ Een constructieve oppositie was steeds onze doelstelling. We beloofden de Middelkerkenaar om hard te werken voor een beter Middelkerke en dat doen we evenzeer vanuit de oppositie. We hopen dat de Open VLD /CD&V /N-VA-meerderheid deze uitgestoken hand van de grootste oppositiepartij aanneemt en wars van politiek spelletjes meewerkt aan een positief project voor Middelkerke.”

Op de gemeenteraad van komende donderdag 11 april voegde Lijst Dedecker de oprichting van de gemeenteraadscommissie toe aan de agenda. Het gemeentedecreet schrijft voor dat de voorzitter van dergelijke commissie geen lid mag zijn van het College van Burgemeester en Schepenen. Jean Marie Dedecker zal zich komende donderdag kandidaat stellen om deze nieuw op te richten commissie voor te zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten