Archief

woensdag 10 april 2013

Tramlijn weg uit dorpskern Lombardsijde.
Lijst Dedecker is verheugd dat De Lijn plannen heeft om de tram vanaf het Albert I-monument in Nieuwpoort rechtuit wil laten rijden naar Westende. Lijst Dedecker ziet zo één van zijn programmapunten gerealiseerd. Het nieuwe traject levert niet alleen rijtijdwinst op voor de reiziger, maar zorgt ook voor minder conflictsituaties met het overige verkeer wat een veiliger verkeer met zich meebrengt.

In de zomer davert er iedere 10 minuten een 48-tonner van 30 m lengte voorbij de voordeur van de Lombardsijdse dorpsbewoners. Er zijn in het verleden al diverse dodelijke ongevallen gebeurd met de tram zowel in de dorpskern als op de kruispunten met de kustweg. Daar komt weldra een einde aan.

Jean Marie Dedecker: “ Het verdwijnen van de tramlijn maakt de weg vrij voor de opwaardering van de dorpskern van Lombardsijde, met een volwaardig marktplein. De oude trambedding kan perfect dienen als veilige wandel- en fietsroute, zowel in Lombardsijdelaan richting Nieuwpoort als in de Zeelaan richting strand.”

Het project zou al kunnen gerealiseerd worden vanaf 2014. Landmeters zijn vandaag al het nieuwe traject op de kustweg aan het uittekenen. Het is nog wachten op het financieel fiat van het Vlaams Gewest om definitief van start te gaan. Dit geeft de gemeente ruimschoots de tijd om te starten met de planning voor de noodzakelijke opwaardering van Lombardsijde. Lombardsijde zou zo ook perfect kunnen aansluiten op de Nieuwpoortse Yachthaven en een nieuw elan geven voor projecten aan de Zeelaan.

Jean Marie Dedecker

4 opmerkingen:

 1. Dat is BULLSHIT !!! Het merendeel van de Lombardsijdenaren wil de tram BEHOUDEN !!!
  En al de ouderen die aan de andere kant van de sta-raat wonen mogen nu nog eens zo ver lopen ! JM je wist dat iedereen de tram wilde behouden in het dorp!
  NU heb je de doodsteek gegeven aan wat er nog resteerde van de zelfstandigen in Lombardsijde
  ALLEMAAL één pot nat Julie politici!! Je doet enkel jullie zin ! Wat de mensen willen laat jullie SIBERISCH KOUD en die gangsters van de lijn zijn geen haar beter !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wisten we al langer wat een platte populist Dedecker is.Waaron is het nodig om bovenstaand foto van het tramongeluk van 14/10/2011 op deze blog te plaatsen?Dit is gewoon leedvermaak.

   Verwijderen
 2. Ik ga hier dus totaal NIET mee akkoord! Ik ben zelf een student die dagelijks de tram neemt om naar school te gaan en door de tram te verplaatsen, maakt u het alleen maar moeilijker voor de mensen die langs de tram wonen. U moet er ook rekening mee houden dat er oudere mensen dichtbij de tramhalte wonen. Als u de tramlijn wilt verplaatsen, moeten die mensen NOG verder lopen! Van de dodelijke ongevallen die er gebeurt zijn, dit is niet de fout van de tramchauffeurs of de ligging van de tramlijn, maar van de mensen die gewoonweg niet kijken als ze oversteken! Persoonlijk vind ik dit totaal niet kunnen. De tramlijn ligt goed waar hij nu ligt en moet niet verplaatst worden en vele mensen zijn het hier mee eens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt als een bus.De vorige trams denderde toch ook door de dorpskern en waren niet minder gevaarlijk.Trouwens als er in de dorpskern van Lombardsijde een maximumsnelheid 30 km geldt vraag ik me af wat het probleem is?En voor zover ik weet lijkt me de ligging tramlijn aldaar niet gevaarlijker dan in drukke stadscentrums als Antwerpen en Gent.Jean-Marie De Decker is een persoon die halve waarheden vertelt.Destijds verklaarde hij in een TV programa dat de Leopoldlaan in Middelkerke volledig voor het autoverkeer afgesloten is te voordelen van de tram.En dat de de handelaars steen en been klaagde dat deze maatregel hun omzet deed dalen.Ik heb net Google maps bekeken.Voor zover ik hier kan merken dient enkel het verkeer komende van Westende op de Leopoldslaan af te slaan naar de Hector Verhaeghelaan en zo verder via de Koninginnelaan en Cyreil de Grootelaan terug naar de Zeedijk.En voorgenoemde straten liggen op wandelafstand van de Leopoldlaan en de Zeedijk.En het verkeer komende van Raversijde kan toch nog de Leopoldlaan passeren.Of niet soms?Dus sla geen acht wat hij over de tram doorheen Lombardesijde weet te vertellen.

   Verwijderen