Archief

woensdag 30 maart 2011

Prins Laurens bewijst nogmaals dat hij zijn dotatie onwaardig is.Als een onvolwassen puber is Prins Laurens van België stiekem naar Congo gereisd, ondanks de uitgesproken tegenkanting van zijn vader,en van de ontslagnemende regering Leterme – Vanackere. Voor LDD is dit het zoveelste bewijs dat de jongste telg van de Saksen Coburgs de staat alleen nadeel berokkent of in een slecht daglicht stelt. Er is dus geen enkele reden om deze prins nog langer een belastingvrije dotatie te geven.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: “Het kindergeld van 26.000 euro per maand is aan Laurens toegekend met de drogreden dat hij dan onder de voogdij zou komen van de regering. Dat was nadat hij openlijk kritiek had geuit op de regering Dehaene. Maar dit opvoedingsargument heeft herhaaldelijk gefaald. Als Laurens nog altijd de waarde van het geld niet kent, zal hij dat snel leren zonder dotatie."


Er is geen oneer aan werken, ook niet voor een Saksen Coburg.

Dan zal hij wat minder op zijn neus zetten, als hij een Belgisch vliegtuig neemt en in business wil vliegen zonder te betalen. De prins heeft sedert zijn jeugd niets anders dan brokken gemaakt. Het begon met zijn naam die hij voor iedereen verfranste tot Laurent. Dan belandde meneer de prins voor de rechter in het marineproces, waarvoor papa Albert uit eerlijke schaamte de renovatie van de villa van het enfant terrible bijpaste. Er waren de fratsen van Prins Woef in het KINT dossier, en dat zijn maar enkele voorbeelden.

Parlement verantwoordelijk.

Het Belgische parlement is het enige van Europa dat nog dotaties geeft aan koningskinderen die niet in aanmerking komen voor de troonsopvolging. 4 jaar geleden zag het er naar uit dat Kamer en Senaat een radicaal einde zouden maken aan dit Ancien Regime. Maar tevergeefs.

Jean-Marie Dedecker: “In de Senaat zijn de vooral Franstalige krokodillen uit de vijvers van Laken weer opgestaan, om deze reinigingsoperatie tegen te houden. Daardoor is de dotatie van 321.000 euro per jaar voor de prins gebleven. Maar talloze federale ministers, zelfs eerste ministers verklaren openlijk dat dit soort uitgebreide dotaties, die door Paars Groen werden uitgevonden, niet meer kan. Laat ons daar nu werk van maken, en de dotatie aan Laurens met onmiddellijke ingang schrappen.”

LDD zal de eerste minister morgen over deze aangelegenheid ondervragen in de Kamer, en de nodige initiatieven nemen om de afschaffing van de dotatie aan Laurens te bespoedigen.

Jean-Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten