Archief

dinsdag 30 juli 2013

Progressieve ideeën = rechtse ideologie kopiëren.


  
Toen ik in 2006 mijn boek “Rechts voor de raap “ publiceerde, werd de inhoud ervan door “Links Vlaanderen” als duivelse teksten door de mangel gehaald en ikzelf werd overal als baarlijke duivel onthaald.
 

Maar 7 jaar later stel ik vast dat Bruno Tobback (SP.a) en Wouter Devriendt (Groen), in naam van hun partij, mijn pensioenplan, die één van de speerpunten van al onze verkiezingscampagnes was, letterlijk kopieerden. Ze hebben de afgelopen jaren kennelijk heel goed naar mij geluisterd want ze namen zelfs letterlijk mijn argumenten over die ik hanteerde in de media en op debatten.

Op pag 204 en 205 van “Rechts voor de Raap “ staat te lezen:

Zou het dan niet goed zijn als dat we met zijn allen zouden kiezen voor een veertigjarige loopbaan, met een grens van vijfenzestig lentes. Wie dan veertig jaar de helft van zijn inkomen aan vadertje staat heeft afgestaan, heeft recht op rust, respect en de interesten van zijn investering onder de vorm van een pensioentje. Wie begonnen is op zijn achttiende, mag aan de pensioentafel aanschuiven op zijn achtenvijftigste. Wie begonnen is op zijn achtentwintigste mag dit op zijn vijfenzestigste.”

 
Vaak denk ik terug aan de woorden van Arthur Schopenhauer:

“ Elke waarheid doorloopt drie stadia. Eerst wordt ze belachelijk gemaakt . Dan wordt ze hevig bestreden. Ten slotte wordt ze als vanzelfsprekend aangenomen.”

Of het pensioenplan van Lijst Dedecker nu links of rechts, progressief of conservatief is, wordt nu onduidelijk, maar één ding is zeker het is gewoon “Gezond Verstand”.

Bruno Tobback en Wouter Devriendt hoeven niets te vrezen, ik zal hen niet dagvaarden voor plagiaat, maar eerder hen mijn boek “Rechts voor de Raap “opsturen zodat ze nog meer ideeën van Lijst Dedecker kunnen kopiëren en in wetteksten gieten. Ik zal ze met veel plezier en enthousiasme in de Kamer steunen.

Ze mogen zelfs de spreekwoordelijk pluim op de hoed steken, want niet wie de bloemen krijgt is belangrijk maar dat de Vlaming er beter van wordt.

 Jean Marie Dedecker

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten