Archief

dinsdag 22 januari 2013

De prioriteiten van UCI-voorzitter Pat Mc Quaid.


Willy Voet, verzorger of masseur van de Festinaploeg werd in 1998 betrapt met een lading EPO voor Richard Virenque & co. Willy bekende en schreef zijn memoires “Slikken en Prikken” over de hypocrisie in het wielermilieu. De Omerta achtervolgt altijd de pentiti en Willy werd uitgespuwd door het peloton.Hij verhuisde naar zuid-Frankrijk waar hij om den brode buschauffeur werd op een stadslijn rond Marseille.

Willy werd vorig jaar uitgenodigd door de organisatoren van “ Le Tour du Haut-Var” om met de VIP’s rond te hotsen. Een doodzonde voor Pat Mc Quaid, de opperste UCI-Bobo die prompt een bom-en banbrief schreef naar de organisatoren van die veredelde kermiskoers om Willy van achter het stuur te halen. Zie de brief in hieronder, ondertekend door de Praeses himself. Selectieve verontwaardiging. Moest men alle ex-renners met een dopingverleden van achter het stuur halen uit de VIP-karavaan van de Tour de France dan moet de helft van de champagneschuimers te voet de hort op.


Het wielerpeloton en de volgprocessie zit vol met dopingzondaars en gifmengers met doktersdiploma’s. Volgens Willy Voet leverde de huidige dokter van Omega Pharma Quick Step, José Ibarguren, hem indertijd al de nodige EPO. Nergens vind je meer leugenaars per vierkante meter dan in het circus op 2 tubes, van Bjarne Riis  tot Vinokourov en consorten. Richard Virenque  is gepromoveerd tot verslaggever van de wielerwedstrijden voor Antenne 2. Vrije accreditatie van de UCI. Na de zonde kwam al of niet hun berouw, maar ze kregen allen de absolutie van de kleptocraten van de UCI, die liever hun ogen sluiten in ruil voor een handvol bloedgeld.

Veertien jaar na datum wil Mc Quaid nog altijd een kleine garnaal als Willy Voet aan de schandpaal nagelen, broodroof incluis. Terwijl de grote kreeften vrij rondzwemmen in het wieleraquarium.
Moest er een Olympische discipline bestaan in hypocrisie dan kreeg de Ierse wielerbobo de gouden medaille en de gele trui als schaamlapje.


Jean Marie Dedecker

1 opmerking:

  1. Jammer dat de VRT je niet uitnodigd om dit eens allemaal uit de doeken te doen.

    BeantwoordenVerwijderen