Archief

vrijdag 10 februari 2012

Rating van de Dexia-commissie zakt iedere week met 2 punten.De bijzondere Kamercommissie rond het debacle van Dexia wordt sedert haar oprichting door de grote traditionele partijen stokken in de wielen gestoken om het vinden van de waarheid zo moeilijk mogelijk te maken. Voor LDD is het duidelijk dat de herrie rond het lekken van een verslag aan de pers wordt opgepookt om enkele van de meest kritische leden van de commissie monddood te maken.

Jean-Marie Dedecker:”De Dexia-commissie is duidelijk niet met een ‘triple A’ notering van start gegaan. Van in het begin heeft de meerderheid zich verzet tegen een echte onderzoekscommissie om de laatste steen boven te halen. Nu de commissie bijna aan haar besluiten toe is, en de regering er zich nu zelfs met het verder verloop van de werkzaamheden moeit, wordt balans steeds triester. Door voortdurend documenten af te schermen, door zoveel mogelijk getuigen achter gesloten deuren te ontvangen, en zelfs het verslag van zo’n controversiĆ«le getuigenis in een kluis te verstoppen, wordt het de parlementsleden bijna onmogelijk gemaakt om ernstig werk te leveren. En een onderzoekscommissie lijkt verder weg dan ooit. Om het in beurstermen te zeggen, de geloofwaardigheid van deze commissie is hoogstens nog een CC-.”

De kritische parlementsleden die in de bijzonder commissie de ware achtergrond van de ondergang van Dexia willen achterhalen wordt het niet makkelijk gemaakt, door obstructies en procedureslagen.

Maar LDD ziet daarom geen enkele inhoudelijke reden of juridische grond om de commissarissen van Groen of Ecolo uit de bijzondere commissie te bannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten