Archief

zaterdag 10 oktober 2015

Als politici over vergroening praten lacht de burger meestal groen.

 
'Dieselgate misbruiken om een zoveelste belastingverhoging door de strot van de automobilist te rammen is van een even pervers graainiveau', schrijft Jean-Marie Dedecker over het milieuschandaal bij Volkswagen.


Elon Musk, de Californische CEO van de elektrische wagenbouwer Tesla, was op audiëntie in ons land. Onze Vlaamse excellenties liepen in zijn zog te knipmessen als lakeien met een gemummificeerde glimlach. In het theater van de beeldvorming wil iedereen op kop van de groene fanfare lopen met een carbon label op zijn voorhoofd. Een stoet van vleiers met zakken vol subsidiegeld, want in een land met een torenhoge arbeidskost moet je investeerders lokken met ladingen financieel snoepgoed. Ecologisme is de nieuwe staatsgodsdienst, en politici gedragen zich dan ook als gewillige misdienaars bij het staatsbezoek van de goeroe van de stekkerauto's.
 

Als politici over vergroening praten lacht de burger meestal groen.
Nochtans niets nieuws onder de zon. De elektrische wagen is precies even oud als de macadam. Het eerste exemplaar werd al in 1835 gebouwd door de Nederlander Sibrandus Stratingh. Op 29 april 1899 doorbrak onze landgenoot Camille Jenatzy met zijn elektrische tuftuf "La jamais contente" zelfs de snelheidsgrens van 100 km per uur. Het verloor echter de economische wedren tegen de verbrandingsmotor die veel goedkoper was en een veelvoud aan vermogen kon ontwikkelen. Bijna twee eeuwen na Sibrandus zit de wetenschappelijke ontwikkeling van de stekkerauto nog altijd in zijn puberale fase. Wie van Oostende heen en terug naar Luik moet, is veroordeeld tot een overnachting om zijn accuutje terug op te laden. De actieradius van een postkoets. We kunnen gaan kijken of er water is op Mars, waar de atmosfeer uit 95% CO2 bestaat, maar om met zekerheid van de ene plek naar de andere te rijden worden we nog altijd voortgedreven door een reeks van kleine ontploffingen.
Wie van Oostende heen en terug naar Luik moet, is veroordeeld tot een overnachting om zijn accuutje terug op te laden.
 Zuivere elektrische auto's zullen hun aha-erlebnis pas beleven als iemand een waterstofsysteem voor het opladen van batterijen uitvindt. Zolang er geen windmolentje of performant zonnecelletje op het dak van die bolides staat, worden hun batterijen opgeladen door klassieke energiecentrales die genoeg CO2 uitstoten om een vlucht tortelduiven te braden. Tenzij het om kerncentrales gaat, maar deze staan ook op de verboden index van de klimaatkerk. Nochtans zullen we een Doel 5 & 6 moet bijbouwen als we gans ons wagenpark aan de stekker willen laten lurken. Zo niet wenkt het afschakelplan.

De natte droom van Annemie

Minister Annemie Turtelboom wil dat er tegen 2020 zo'n 100.000 elektrische hebbedingetjes op onze wegen rondtoeren. We worden immers gebrainwasht om aan 30 km per uur niet alleen onszelf, maar ook de Aarde te redden. Een elektrisch gaspedaal geeft een fijn warm buikgevoel tegen het schuldcomplex voor onze ecologische voetafdruk. De droom van Annemie is echter krijgslustige prietpraat die het waarheidsgehalte van de kristallen bol en de tarotkaarten niet overschrijdt. In ons koninkrijkje rijden er zo'n kleine 500 Teslaatjes rond. In Duitsland bollen er amper 6.456 elektrische exemplaren zoals de Nissan Leaf. In 2012 was de elektrische Volt van Chevrolet verkozen tot auto van het jaar. Wereldwijd werden er slechts 7.671 van verkocht. General Motors trok er tijdelijk de stekker uit.

Als we de hybride auto's meetellen - dat zijn benzineslurpers met een tweede elektrische motor om de groene regelneven tevreden te houden - wordt Annemie's droom wat natter. Hybriderijders kopen hun wagen vooral om te kunnen ontsnappen aan de groene fiscale strafmaatregelen. Hun oplaadkabel is amper een optionele bijkomstigheid. Toyota slijt jaarlijks 10 miljoen wagens en General Motors 8 miljoen. De eerste beloofde één miljoen hybriden (zoals hun Prius) naar de markt te brengen en GM een half miljoen tegen 2017. Begin dit jaar had GM er welgeteld 180.834 aan de man gebracht. Het ecologisme is zoals het katholicisme. Het telt veel gelovigen, maar weinigen gaan naar de kerk, laat staan naar de offerande. Het bedrijf van Musk heeft trouwens een groot zeepbelgehalte. Op elke auto dat het verkoopt maakt het 4.000 dollar verlies, globaal al opgelopen tot 1,6 miljard dollar. De beurswaarde is duizelingwekkend hoog. De hype van de progressieve jetset, wereldverbeteraars met een ivoren neusbeen, heeft een beurswaarde van 32 miljard dollar, nauwelijks 13 miljard minder dan General Motors dat 150 keer meer wagens per jaar verkoopt. Crashhoogte.

Dieselgate van Volkswagen is een marketingzegen voor de nichemarkt van de elektrische wagens. "Die jongens van de auto-industrie zijn net overspelige mannen die lieve woordjes tegen hun vrouw zeggen, terwijl ze liters baby-olie over de borsten van hun geliefde spuiten. Het is niet allemaal wat het lijkt. " schreef Top Gear-hooligan Jeremy Clarkson een paar jaar geleden al. Lui die de kluit per definitie belazeren moeten plat op hun buik diep door het fijn stof. Voor mij mogen die oplichters met hun sjoemelelektronica brommen achter de tralies, maar Dieselgate misbruiken om een zoveelste belastingverhoging door de strot van de automobilist te rammen is van een even pervers graainiveau. Om het gat in de Vlaamse begroting dicht te rijden zal onze zwarte dame Annemie Turtelboom nu jaarlijks 45 miljoen extra als zondebelasting ophalen bij de dieselrijder. Daarvan zal ze 5 miljoen teruggeven aan de stekkerauto's, 5.000 euro cadeau per wagen. Liberale herverdelingslogica van de 18de eeuw. Koevoet is beter dan boelie.

Tjevenlogica

Jan Modaal moet opdraaien voor het 75.000 euro kostende speelgoed van de Teslarijders.
Jan Modaal die bijvoorbeeld veroordeeld is tot de markt van de tweedehandswagens, die voor 80% uit dieselauto's bestaat, moet opdraaien voor het 75.000 euro kostende speelgoed van de Teslarijders. Lui die op slippers zonder sokken rondlopen, genietend van de terrasverwarming in hun buitenverblijf waar er naast de elektrische lolmachine nog een Range Rover op stal staat. Meer nog. Annemies collega, Kris Peeters wil met Jan Modaals belastinggeld 130 miljoen subsidies geven aan de fraudeurs van Volkswagen- Audi & Co om hun hoestbuien op vier wielen te blijven assembleren in Vorst. Tjevenlogica. Opel, Ford en Renault tankten miljarden aan subsidies en vertrokken met gierende banden.
Dieselwagens verbruiken minder, gaan langer mee, stootten minder CO2 uit dan benzineauto's, maar spuwen wel meer fijn stof uit. Het CO2-gehalte in onze atmosfeer is nauwelijks 0,039 %. Het heeft evenveel met de opwarming van de aarde te maken als homeopathische neusdruppels met het genezen van pancreaskanker. Het is de levensadem van onze biotoop, van onze bloemen en onze planten. Volgens Nobelprijswinnaar Natuurkunde Ivar Giaever is de drie jaar lange CO2-uitstoot van 800 miljoen wagens in de atmosfeer even schadelijk als één brandende lucifer in een voetbalkantine. Maar over de collectieve waanzin van de klimaatreligie durf ik het hier niet te hebben. Er werden nog mensen op de brandstapel gezet omdat ze beweerden dat de aarde rond was en niet plat.

Houtkachelpolitie

Voor luchtvervuiling door fijn stof hebben de biodioten echter wel een punt. Met enige correctie. Volgens Ircel, de Intergewestelijke Cel voor Leefmilieu, komt 85 % van ons fijn stof aangewaaid uit het buitenland. Dit wordt bevestigd door het UNECE-rapport van de United Nations Economic Commission for Europe dat het op 83 % houdt. De grootste vervuilers zijn de industrie, de landbouw en de verwarming. Volgens het Duitse ministerie van Milieu UBA (Umwelt-Bundesamt) stoten hun 14 miljoen houtkacheltjes alleen al meer uit dan het wegverkeer, zo'n 25 kiloton per jaar. Van het autoverkeer wordt 62 % van het fijn stof dan nog uitgestoten door de bussen en de vrachtwagens.
Om consequent te zijn moet onze milieumuts Joke Schauvliege niet alleen die frauduleuze greenwashers van Volkswagen voor de rechter slepen. Ze moet ook de houtkachelpolitie naar het Ruhrgebied sturen wegens het pollueren van onze lebensraum. Fijn stof bezoedelt niet alleen de luchtwegen van de burger, maar ook de geesten van onze beleidsmakers. De maximale belasting op personenwagen voor hun minimaal aandeel in het fijnstof is een onbeschaamde platte belastingaanslag. Als politici over vergroening praten lacht de burger meestal groen.

Jean Marie Dedecker

1 opmerking:

  1. Off topic Mr Dedecker, maar ik kom daarjuist het volgende te lezen: "De angstpsychose na de aanslagen van Parijs leverde misplaatste sympathie op voor Israël omdat het land onder een latente schrik voor aanslagen gebukt gaat", schrijft LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker in een opiniestuk op Knack.be.







    'Gaza is de grootste openluchtgevangenis van de wereld'
    Jean-Marie Dedecker, LDD-voorzitter
    "De angstpsychose na de aanslagen van Parijs leverde misplaatste sympathie op voor Israël, maar het land is zelf de hondsdolle agressor die voortdurend Palestijnse gebieden annexeert en koloniseert en terreurdaden van weerstand oproept", schrijft Dedecker.

    Op HLN.

    Dat is een geschifte opmerking Mr Dedecker. Mag ik u eraan herinneren dat het Israelische leger in 2005 manu militari de eigen Joodse settlers uit de Gazastrook gehaald heeft. "Land for Peace" weet je wel. De dag erna begonnen die Hamas-beesten meteen met raketten afvuren op Sderot.

    HOU NU TOCH EENS OP met dat conflict te zien als een conflict op zichzelf. Het kadert gewoon in de 'Big Picture' en die is dat moslims gewoon met niemand in vrede kunnen leven, zelfs niet met zichzelf.

    BeantwoordenVerwijderen