Archief

woensdag 20 maart 2013

Jean Marie Dedecker wil Mini-Europa naar Middelkerke halenJean Marie Dedecker: “ Om Middelkerke een economische en toeristische boost te geven stel ik voor om Mini-Europa, die eind augustus weg moet op de Heizel naar Middelkerke te halen. Mini-Europa is goed voor 360.000 bezoekers en 120 jobs. “

Het huidige Mini-Europa ligt op een locatie van 2,5 ha en zou in Middelkerke of één van zijn deelgemeentes ideaal kunnen ingeplant worden. De investering voor het opbouwen van Mini-Europa te Middelkerke zou 10 miljoen euro kosten. Eéndagstoerisme en verblijfstoerisme kunnen er wel bij varen. De gemeente zou “ als eigen inbreng” bijvoorbeeld de terreinen ter beschikking kunnen stellen van privé-investeerders. Een verantwoorde investering om Middelkerke toeristisch en economisch uit zijn as te doen rijzen.

Middelkerke heeft een toeristische en economische boost nodig. De cijfers liegen er niet om. Het verblijfstoerisme daalde sinds 2006 van 487.868 tot 429.427 toeristen.(cijfers Stabel) Een daling van maar liefst 58.441 toeristen per jaar, en dat zijn enkel de cijfers van het verblijfstoerisme. Cijfers van het eendagstoerisme zijn helaas niet beschikbaar maar elkeen die een zaak uitbaat in Middelkerke zal u vertellen dat ook daar een spectaculaire daling vast te stellen is. De leegstand van de vele winkelpanden en de vele faillissementen zijn stille getuigen van deze deplorabele economische  en toeristische terugval van Middelkerke. (Onlangs gingen in Westende-Bad nog vier horecazaken voor de bijl op 14 dagen tijd.)

Ook de werkloosheidscijfers zijn duidelijk. In vergelijking met 2009 steeg de werkeloosheid te Middelkerke met 15,3 %. Het werkaanbod daalde met 14,7 %  in vergelijking met 2011(cijfers arvastat)

Jean Marie Dedecker: “ Wij hopen dat de huidige meerderheid van Open VLD/CD&V/ N-VA  dit voorstel niet afschiet omdat het van de oppositie komt en dit voorstel in het belang van Middelkerke en zijn inwoners positief onthaalt. Het is vijf voor twaalf.”

1 opmerking:

  1. Een goed idee, maar zijn deze mini gebouwen bestand tegen het kustweer? Het zou jammer zijn van zo een project naar hier te brengen om hem daarna te zien verkommeren.

    BeantwoordenVerwijderen