Archief

dinsdag 5 maart 2013

Geen nieuwe CD&V’er als minister van Financiën


 

LDD stelt vast de voortdurende belangenvermenging tussen de CD&V -ministers en het ACW en al haar satellietorganisaties opnieuw tot een impasse heeft geleid in de federale regering. Voor LDD is het voor Minister Vanackere de enige logische beslissing om ontslag te nemen, aangezien de minister van Financiën geen twee heren kan dienen, én de belastingbetaler én het ACW. Daarom kan de opvolger van Vanackere geen CD&V’er meer zijn,  zolang het Dexia/Belfius dossier niet helemaal is uitgeklaard.

Jean-Marie Dedecker: “De nieuwe minister van Financiën kan meer niet uit de christendemocratische stal komen, zodat de navelstreng tussen het ACW/MOC en deze regering definitief wordt doorgeknipt. De bijzondere vorm van politieke incest heeft in het verleden al bijzonder doorgewogen toen de winstbewijzen van het ACW werden doorgeschoven van Dexia naar Belfius. En vrijdag nog bleek dat de ACW-top niet bereid was om klaarheid te brengen in het ‘stinkende’ dossiertje van de ‘commerciële deal’ tussen ACW en Belfius. Dat het ACW daarvoor zelfs de carrière van zijn eigen ministers opoffert kunnen we alleen maar vaststellen.”

Volwaardige onderzoekscommissie

LDD dringt nu meer dan ooit aan op een grondig onderzoek naar de ware achtergrond van de ‘vreemde’ afwikkeling van het Dexia debacle, met de ‘vreemde’ staatswaarborg voor de ARCO  aandeelhouders en de nog ‘vreemdere’ voorrechten die het ACW maar blijft uit de brand slepen.

Jean-Marie Dedecker: “De coalitiepartners Open VLD en sp.a moeten net als PS en MR nu kleur bekennen en instemmen met een volwaardige onderzoekscommissie in de Kamer die het Dexia dossier tot op de bodem mag uitspitten. Zo’n commissie zal dan ook de rol moeten uitklaren van toenmalig CD&V premier Leterme, die hooghartig geweigerd heeft om ook maar te verschijnen voor de Dexiacommissie.”

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten