Archief

vrijdag 15 februari 2013

Onregelmatigheden niet zwaar genoeg voor herverkiezing.


De Raad van State besliste vandaag dat de gemeenteraadsverkiezingen te Middelkerke desondanks onregelmatigheden toch geldig waren.

Zowel de verkiezingscommissie als de Raad van State erkenden dat er onregelmatigheden plaatsgrepen, maar deze waren volgens hen niet van die aard dat ze een zetelverschuiving teweeg hadden gebracht en dit is nu net een vereiste voor nieuwe verkiezingen.

Jean Marie Dedecker: “ De gemeente Middelkerke heeft een geschiedenis van slecht beheer en onregelmatigheden. Zo werden vorige week de verkiezingen van het OCMW wel ongeldig verklaard en dit voor de tweede keer op rij.”

Het wordt hoogtijd dat de Open VLD/CD&V meerderheid te Middelkerke beseft dat zij niet boven de wet staat en dat ook zij conform de wet moeten handelen. Er moet dringend meer geld en middelen besteed worden voor een degelijk bestuur.

Jean Marie Dedecker: “ Voor de democratie is elke euro die men moet uitgeven er kennelijk één teveel, maar 6500 euro OCMW-geld bestemd voor minderbedeelden te Middelkerke verbrassen aan een schranspartij voor raadsleden en familie op het VIP-gala van de cyclocross van morgen is dan weer geen probleem. ”

We zullen de komende zes jaar een constructieve oppositie voeren.  Maar dit is enkel mogelijk als de meerderheid ons toelaat constructief te zijn en niet elk positief voorstel onfatsoenlijk zonder debat verwerpt. We zullen erop toezien dat de cultuur van de onregelmatigheden verdwijnt, en dit  door intensief oppositiewerk en doorgedreven controle. We zullen zo elke kiezer via hard werk belonen voor zijn stem.

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten