Archief

vrijdag 8 februari 2013

Eigen zakken EERST !! De graaicultuur van de N-VA Middelkerke


 
De Nieuw Van Den Broucke Alliantie te Middelkerke bewijst dat zij maar 1 programmapunt hebben en dat is zoveel mogelijk zitpenningen binnen halen en zoveel mogelijk hun eigen zakken vullen.

De N-VA Middelkerke collaboreert met de meerderheid. Nog voor de haan op de gemeenteraad 3 maal kraaide verkocht Danny “FAUST” Van Den Broucke (fractieleider N-VA) zijn ziel aan de meerderheid. In ruil voor 6 jaar stilzwijgen en Ja-knikken krijgt N-VA met amper twee gemeenteraadsleden van de Open –VLD / CD&V –meerderheid alle postjes en dito zitpenningen,  in intercommunales en verenigingen die aan de oppositie moeten worden toegewezen.

Jean Marie Dedecker: “Voor N-VA Middelkerke is het gerinkel van de kassa belangrijker dan het geruis van haar geweten.Met een tiental extra “postjes” in allerhande communales en gemeentebedrijven kroont Van Den Broucke zich tot mandatenkampioen van Middelkerke. Gisteren waren we getuige van 1 grote pak-de-poen-show, waarbij de N-VA bewijst dat zij geen enkel morele waarde kent.

We betreuren het feit dat elke vorm van constructieve en democratisch onderbouwde oppositie op deze manier verdwijnt. De schandalige graaicultuur van de N-VA Middelkerke illustreert dat zij geen enkele ernstige maatschappelijke visie hebben en dat de nieuwe politieke cultuur voor haar dode letter is. Erst das Fressen, dann die Moral.


Jean Marie Dedecker: “Lijst Dedecker ziet dan weer gemeenteraad na gemeenteraad positieve, constructieve en progressieve ideeën weggestemd zonder enige vorm van debat. Is dit de nieuwe politiek cultuur, een cultuur waarbij de Open VLD/CD&V in collaboratie met de N-VA  een cordon sanitair sluit rond elk positief voorstel van Lijst Dedecker.”

Nieuw Van Den Broucke Alliantie heeft zijn ware gelaat getoond en het is er één van eigen zak eerst. We weten nu waar de prioriteit ligt van de N-VA Middelkerke het begint en eindigt bij de bankrekening van hun fractieleider Danny Vandenbroucke. 


Lijst Dedecker Middelkerke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten