Archief

maandag 28 november 2011

Pakken wat je pakken kanSinds de politie een percentage mag opstrijken van de boetes die ze uitschrijft is de heksenjacht op de portemonnee van de gewone burger die een beetje buiten de lijntjes kleurt, in een stroomversnelling gekomen. De automobilist is de melkkoe van dit systeem omdat hij het gemakkelijkst te controleren is. Sommige politiezones leggen hun agenten quota op,gekoppeld aan verlies van financiƫle voordelen als ze hun streefdoel niet halen.
Dat de lokale politie van Gent zijn agenten 'bonnenquota' oplegt is meer regel dan uitzondering. Verkeersveiligheid wordt het alibi om de kas te vullen.

Streefdoel is om tegen het jaareinde 532.000 snelheidsovertredingen en 43.000 zogenaamde 'onmiddellijke inningen' uit te schrijven voor foutparkeren of niet dragen van de gordel. Minder prioritair is blijkbaar de aanpak van de alsmaar blijvende stijging van het aantal misdrijven. Het ziet er naar uit dat Gent dit jaar de kaap van 44.000 (geregistreerde!) misdrijven 'vlotjes' zal 'binnen halen'! Maar voor de aanpak van de dagelijks meer dan honderd gevallen van diefstal, vandalisme, vernielingen, handtasdiefstal en zakkenrollen is er blijkbaar niet voldoende personeel ... want de Gentse politie investeert in 'verkeersveiligheid' (lees : 'inning van fondsen')

Hieronder de interne nota van de Politie Gent
1 opmerking:

  1. jammer genoeg heb ik dit ook meegemaakt en dan nog iets waar ik op dat moment niet in wilrijk was met mijn camionette!! ik zat zogezegd te telefoneren met mijn gsm. op de brief stond dat het ging om een manspersoon, ik ben nog altijd een vrouw! ik zat op dat moment in gent, geparkeerd met de camionette aan de expo, waar ik de tram heb genomen, het trambiljetje was ongeldig!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen