Archief

woensdag 8 juni 2011

Verkeersboetes zullen nog meer dan vroeger de werkende Vlaming treffen.

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Devlies (CD&V) wil de niet-betaalde verkeersboetes innen door ze af te trekken van belastingtegoeden of ze bij te rekenen bij de te betalen belasting. Voor LDD is dit de zoveelste illustratie voor de schaamteloze manier waarop de argeloze Vlaming die nog wat geld verdient moet opdraaien voor een staatsmachine die jaarlijks miljarden te veel verslindt en hopeloos boven haar stand blijft leven.

Jean-Marie Dedecker, voorzitter LDD: “Het voorstel van de staatssecretaris voor fraudebestrijding treft in de eerste plaats alleen de mensen die belastingen betalen. Bovendien staan bijna alle flitspalen in Vlaanderen, zodat het ‘communautair evenwicht’ weer op zijn Belgisch’ wordt opgelost en er weer nieuwe Vlaamse transfers naar het zuiden in het leven worden geroepen. Alles wijst er op dat de regering de gaten in de begroting verder opvult met het geld dat makkelijkst te vinden is, en daarbij elke zin voor rechtvaardigheid verliest.”

Onrechtvaardig

Voor LDD is het duidelijk dat de rechten van de autobestuurders verder met voeten worden getreden door de voorgestelde inningsmaatregel Hoe kan hij zijn boetes nog betwisten als ze toch via zijn beroepsinkomen worden verdonkeremaand.

Jean-Marie Dedecker: “De overgrote meerderheid van boetes zijn snelheidovertredingen van minder dan 10km/u*. Logisch dat vele automobilisten zich gewoon gepakt voelen omdat ze – zoals het veiligheidshalve zou moeten! – hun aandacht toespitsten op de weg en de gedragingen van andere weggebruikers en niet op hun kilometerteller. Logisch ook dat sommigen het vertikken om te betalen voor bewust te laag ingestelde snelheidslimieten, zoals in de zones 30 die als paddestoelen uit de grond rijzen. Door een totaal gebrek aan logica zijn verkeersboetes een ordinaire belasting geworden, die niet de gaten in de weg maar wel de gaten in de schatkist moeten vullen.”

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten