Archief

zondag 8 maart 2020

Het coronavirus, kroon van de angst


'Pas als we een coronacoalitie krijgen in de Wetstraat ga ik in quarantaine, begin ik te hamsteren en bestel ik een gasmasker', schrijft Jean-Marie Dedecker.

Op 11 november 2009 schreef ik het volgende in mijn logboek:
'Het is poppie-of papavertijd. Ons rolluikvolkje, cocoonend wegens de vroege koude valavond, kruipt in de loopgraven voor een nieuwe sluipmoordenaar: de Mexicaanse griep. Op de treurbuis worden we onophoudend gewaarschuwd voor deze killer, de sniper van de virale en bacteriële oorlog. Een gezondheidspolitie met aan het hoofd een heuse griepcommissaris, professor viroloog dr. Marc Van Ranst, roffelt op de oorlogstrom en blaast ten aanval. Het mosterdgas in de loopgraven van Ieper zorgde in WOI voor minder paniek. De Wetstraat ligt nu in Langemark en Poelkapelle. Minister van volksgezondheid Laurette Onkelinx, is opgewaardeerd tot minister van oorlog. Er zijn al drie miljoen mondmaskertjes geleverd en de echte gasmaskers zijn in bestelling. Bij farmareus GlaxoSmithKline (GSK) werden zopas 12,7 miljoen dosissen griepvaccin besteld voor een slordige 100 miljoen euro, meer dan er inwoners zijn in ons landje en zonder aanbesteding, want nood breekt wet. GSK ligt in de kieskring van Laurette en de farmaboeren kennen de duistere sluipwegen naar de schatkisten van de verzuilde ziekenfondsen. Oorlog kent geen ethiek en zeker geen procedures. A la guerre, comme à la guerre. Het aantal dosissen is te veel om ineens te leveren en er wordt een inentingsplan opgesteld: eerst vrouwen en kinderen aan de spuit en dan, volgens de risicogroep, de rest van het gepeupel.


Op 11.11, de dag van de Wapenstilstand, waarop aan de Ieperse Menenpoort de klaroenen met de Last Post weergalmen ter nagedachtenis van de honderdduizenden slachtoffers van het Ieperriet, waren er reeds 260.000 vaccins toegediend. Een andere vijand heeft echter toegeslagen: drie saboteurs. Voetbalclub Brugge, Anderlecht en Standard hebben hun sjotters op een sluikse manier ook ingeënt. In de pikorde kwamen ze nochtans ver achter de mucoviscidose patiëntjes, maar goudhaantjes moeten blijven kakelen en de bal moet blijven rollen, voetballen is immers ook oorlog. Dit misbruik was buiten de waard gerekend. Viruschef Van Ranst klikte de hielen van zijn laarzen tegen elkaar en Onkelinx krijste de Wetstraat op een hoop. Dit is klassengeneeskunde en zoveel onrecht kan de rode passonaria niet verwerken. Zestig dosissen vaccin op een totaal van 12,7 miljoen verkwanselen aan de billen van Jovanovic of de kuiten brekende Axel Witsel is wraakroepend. Van doodschoppers naar relschoppers, en de vaccinatiecampagne herleid tot een soap met in de hoofdrol twee angstprofeten en een lachende derde, GlaxoSmithKline. We zijn afgedwaald naar het land van de maakbare mens, waarin dokter Jeckyll en minister Hyde (of omgekeerd) zich het recht toe-eigenen wie al of niet mag ingeënt worden, en waarin men vrij geneesmiddelen mag confisqueren. Van zoveel bemoeizucht, regelneverij en kortzichtigheid krijg ik een acute griepaanval. Ik laat me echter niet inenten. Even uitzweten onder de wol met een "poester", een kop hete thee met een lepel honing en een flinke scheut cognac. Op grootmoeders wijze.
Angst opent de portemonnee en is de moeder van de irrationaliteit. Van de millenniumbug, een rampenscenario vol opgeklopte hysterie waarbij voorspeld werd dat op 1 januari 2000 alle computers uit de eter zouden vallen en vliegtuigen uit de lucht, zijn alleen de informatici schatrijk geworden en de burgers armer. Van de dioxinecrisis zijn 20 miljoen kippen gestorven en enkele boeren die zich verhingen van ellende. Van de zogenaamde Mexicaanse paniekpandemie zijn het enkel de farmaboeren die hun vetpotten opspuiten met het manna van de angst. Het doet me denken aan de komiek Urbanus die op zijn weide in het Pajottenland kwistig wit poeder stond uit te strooien. Op de vraag van zijn nieuwsgierige buurman waarom hij dit deed antwoordde hij lankmoedig dat het tegen een olifantenplaag was. Op de repliek van zijn verbaasde buurman dat er in het Pajottenland toch geen olifanten ronddoolden, antwoordde Urbanus ootmoedig: goei poeier, hé!"
In het 426 pagina's tellende blunderboek van het Rekenhof, aflevering 168 van 2010 stond vermeld: "De Mexicaanse griep heeft de Belgische schatkist 85 miljoen euro gekost, o.a. aan vaccins en maskers. Maar ons land liep wat te hard van stapel. De hele voorraad vaccins (5 miljoen doses) en de helft van de voorraad mondmaskers (4,8 miljoen) zijn vervallen en moeten worden vernietigd". De overige vier miljoen vaccins met een kostprijs van 33 miljoen euro werden zelfs niet geleverd maar wel betaald. Wereldwijd werd er 5 miljard euro aan het paniekvaccin verkwanseld om een pandemie van snot en spierpijn in te dijken. Klaus Stohr, de directeur van het influenzateam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) die de pandemie had opgestookt, stapte daarna over naar...farmareus Novartis.

We zijn nu tien jaar later. Van Ranst zit nog op zijn troon, omringd door meer virologen dan virussen, en Laurette heet nu Maggie. We zijn zo obsessief met onze gezondheid bezig dat we er ziek van worden. In het annus horribilis 1349, toen de pest drie maanden lang dood en verderf zaaide in onze contreien, liepen cruusbroeders zingend door de straten. Processies van flagellanten die zichzelf tot bloedens toe geselden met ketens als boetedoening, lees ik in het boek '1349 - Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde' van Joren Vermeersch. 

Nu lijkt het wel alsof er elke dag een stoet van kletsmajoren met smetvrees op de treurbuis passeert. Paniekzaaiers die vragen om niet te panikeren.

Jean Marie Dedecker

25 opmerkingen:

 1. Tja. Mijnheer Dedecker is nooit gehinderd geweest door enige kennis van zaken over hetgene waar hij zijn ongezouten mening over spuit.Erg dat mensen zoals hij zo vaak een forum krijgen. De vrijheid van meningsuiting heeft blijkbaar een prijs. Enige troost : ik ben blijkbaar de enige die reageert. Hij krijgt dus de aandacht die hij verdient : geen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er zijn " slimme mensen " en mensen met " gezond verstand ". Blijkbaar behoor jij tot de eerste soort.
   Jan Verbeurgt

   Verwijderen
  2. Gelukkig hebben we nog een politicus als JM. Er zijn inderdaad veel mensen die denken slim te zijn, maar gezond verstand is nu wel helemaal zoek. Zie nu de paniekreactie van heden die helemaal niets te maken met onze gezondheid. Straks moeten we een mondmasker dragen als we het bos gaan wandelen. We hebben trouwens geen legitieme regering maar een MIDERHEIDSREGERING met VOLMACHTEN. Begrijp wie kan als ook al De Wever de waarheid omtrent de uitbraak in Antwerpen niet durft uit te spreken.

   Verwijderen
 2. Blijkbaar een mens met heel veel gezond verstand. Als je maar even wenst af te wijken van de kudde burgers 95% die niet verder dan z'n neus kijkt en alles wil opgeven zijn vrijheid recht van meningsuiting en wat nog allemaal in ruil voor onze zogenaamde wetenschappers en onze ZORGENDE overheid. Ja dan ben je niet alleen slim dan heb je ook nog een ferme dosis gezond verstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als het Rampsyndroom toeslaat

  Uitzonderlijke omstandigheden vragen soms om speciale maatregelen en ingrijpende beslissingen. Beslissingen waartoe de verantwoordelijken maar in staat zijn als ze eerst de gebruikelijke standaarden overboord zetten. M.a.w. om de chaos te kunnen bedwingen moeten de normen worden aangepast.
  Beleidsmensen gaan al gauw alles in het werk stellen om van deze nood-benadering de nieuwe norm te maken, om deze uitzonderingstoestand te bestendigen en zelfs te rekken.
  Ook als de omstandigheden dat niet langer vereisen.
  In de sociale psychologie noemt men dit het rampsyndroom. De voorgangers gaan onbedoeld (laat ons dat alvast hopen) meer schade berokkenen dan dat ze hulp bieden.
  Dat is het ogenblik waarop het gezond verstand moet ingrijpen en de tragische helden van het strijdtoneel moeten worden verwijderd.
  Van Ranst, Van Gught, Jambon, De Crem, Wilmès,... zijn inmiddels zo begeesterd door hun heldenrol - en de bijhorende media-aandacht - dat ze de hoognodige terugkeer naar 'normaal' vooral willen tegen houden, ongeacht de ellende die ze daarbij aanrichten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een oorlog tegen een spook...in de middeleeuwen had ik dit kunnen begrijpen. Het is een oorlog tegen de burger...het paard van Troje is binnen.
  ​Er is geen enkele politicus die ik hoor om stop te roepen aan de media en regering met het verspreiden van angst. De angstpsychose is het enige dat echt viraal is. Is dit het verhaal van de naakte koning?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste, U ziet helder, het is inderdaad een oorlog tegen een spook, een Trojaans paard. één kleine opmerking, ik denk dat in de middeleeuwen, het volk minder goedgelovig en meer gezond verstand had dan in deze tijden.

   Verwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De WHO is van mening veranderd. Plots lijkt men veel meer te weten over het SARS-CoV-2 virus. Het dragen van een mondmasker is nu eerder aan te raden. We zijn slechts een stap verwijderd van verplichting. Nochtans is het virus al bekend van in 2017 en zijn “echte experts” zeker vertrouwd met wat het in de longen kan aanrichten. In China weten ze al langer dat het SARS-CoV-2 virus niet kan worden tegengehouden door een mondmasker. Toch zijn ze ook dictatoriaal mee gestapt in het kneden van de waarheid in een handige, flexibele aan een health app gekoppelde leugen. Het WHO is daar blijkbaar niet van op de hoogte… of hebben ze andere redenen om de angst te blijven voeden.
  “De kans om op respiratoire manier besmet te raken is zeer klein!” Dat waren de woorden van onze virologen begin maart. En toen kwam met tot de onthutsende ontdekking dat speekseldruppeltjes zich anderhalve meter door de lucht kunnen verplaatsen? Mens! Denk na! Wat zich volgens de vloeistofmechanica anderhalve meter kan verplaatsen in een ruimte, is ook in staat doormiddel van luchtverplaatsing verder te gaan dan dat. Een volledig air mobile virus, dat zou pas echt gevaarlijk zijn!
  Het is gemakkelijk een voorlichtingsfilmpje te manipuleren waardoor iedereen overtuigd is van het gelijk van virologen en veiligheidsraden. Propagandafilmpjes zijn in het verleden door heel wat dictaturen aangewend om mensen te beliegen.
  Mijnheer Dedecker, je voert momenteel dezelfde strijd die mijn vrouw en ik bijna een jaar aan een stuk gevoerd hebben. Een ductaal carcinoom, gelukkig niet agressief, maar wel met een mastectomie tot gevolg. Daar werden we verleden jaar mee geconfronteerd. Toen kregen we van de oncologen feiten voorgeschoteld, geen veronderstellingen, geen statistieken en curves. En die feiten zal je ook wel te horen hebben gekregen.
  Nu worden we al drie maanden lang met contradicties en veronderstellingen, cijfers en presumpties gebombardeerd en voelen het effect van de angst die gezaaid wordt.
  Strijd moedig mijnheer Dedecker, aan de zijde van je vrouw tegen de ziekte die haar heeft getroffen, en tegen de coronadictatuur waar we nu moeten tegen optornen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo, heeft u een snelle lening nodig?
  Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Gezien de stagnatie die de wereld doormaakt als gevolg van de impact van het coronavirus (COVID-19) op het bedrijfsleven en de economie, worden veel mensen geconfronteerd met vroegtijdige financiële uitdagingen en met de aanwezigheid van een contant overschot in mijn bedrijf, we willen de geldcirculatie versnellen door klanten binnen en buiten Europa te financieren met een lening.

  Heeft u een lening nodig om een ​​bedrijf op te starten, een huis of auto te kopen of heeft u een lening nodig om andere persoonlijke redenen? Als uw antwoord JA is, zal ik u adviseren om contact op te nemen met mijn bedrijf. Wij verlenen allerlei soorten leendiensten, zowel beveiligde als ongedekte leningen. Het enige dat u hoeft te doen, is ons te schrijven via e-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com of ons rechtstreeks een bericht te sturen op WhatsApp / Telegram via: +447903159998 en ontvang onmiddellijk een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen uw financiële doelstellingen op lange en korte termijn te verbeteren, omdat uw financiële stabiliteit ons uiteindelijke doel is.

  Functies en voordelen;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - U beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Fast Direct Funding - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet van 2,5% tot 3% per jaar
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * U krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te selecteren, hetzij wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een duur van 1-30 jaar.
  * Geen verborgen kosten

  Veel mensen vinden het om een ​​of andere reden zo moeilijk om een ​​lening te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen, we zijn hier om u te helpen.

  Als u echt een oplossing nodig heeft voor uw financiële uitdagingen, bent u een stap verwijderd om financieel vrij te worden, schrijf ons vriendelijk voor meer informatie via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com OF;
  WhatsApp / Telegram: +447903159998
  2020 © ️ In orde gereserveerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo dames en heren
  Heeft u dringend behoefte aan financiële versterking (lening)?
  Veel mensen worden geconfronteerd met voortijdige financiële uitdagingen en de meesten van hen kunnen vanwege hun hoge rente, onvoldoende onderpand, schuld / inkomen-ratio, lage kredietscore of om andere redenen geen aandelenleningen krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen.

  Als u een spoedlening nodig heeft, zal ik u adviseren contact op te nemen met mijn bedrijf en kunnen wij u helpen met een lening.
  We bieden allerlei soorten leendiensten aan (persoonlijke lening, zakelijke lening, hypotheeklening en vele andere), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan, beveiligde en ongedekte leningen en u kunt ook tot 20 miljoen euro lenen. Mijn bedrijf helpt u bij het bereiken van verschillende doelen met een breed scala aan leenproducten.

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod; hier zijn onze contactgegevens.
  Contact E-mail: novicapfinancialservices@gmail.com
  Contactnummer: +31642117819 (WhatsApp)

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties voltooien waar en wanneer u die nodig heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Covid 19 is de grootste oplichting in de geschiedenis van de mensheid, de schade is aanzienlijk en het is nog maar het begin van de waanzin. Waarom lopen er zo weinig politici rond met gezond verstand zoals JM Decker in plaats van intelectuele idioten met titels?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag reacties van mensen die al een lening hadden gekregen van Sabinhelps@gmail.com en toen besloot ik me aan te melden op basis van hun aanbevelingen. Een paar uur geleden bevestigde ik in totaal 10.000 euro die ik van mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik raad iedereen die een echte lening nodig heeft aan om een aanvraag in te dienen via e-mail: sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. mijn naam is Joy Mongan ben erg blij vandaag omdat ik mijn lening van 7000 euro heb gekregen van sabinhelps vermogensbeheer, je kunt contact opnemen met agent Karin Sabine sabinhelps@gmail.com of whatsapp + 79267494861. voor meer informatie over hoe je je lening kunt krijgen, niet doen vergeet haar te vertellen dat ik je voorstel.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heeft u problemen met het krijgen van een lening voor werkkapitaal bij lokale banken en andere financiële instellingen? Deze dienst is bedoeld om financiële steun te bieden aan individuen, zakenmensen en vrouwen in het bedrijfsleven. Als u geïnteresseerd bent, neem dan nu contact met ons op via e-mail: robertokennety@gmail.com Of bel +1(518)219-0838.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. GETUIGENIS OVER HOE IK MIJN LENING KREEG VAN EEN ECHT FINANCIERINGSBEDRIJF VORIGE WEEK. E-mail voor onmiddellijke reactie:whatsapp-nummer: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

  Ik ben mevrouw, Leores Jazbel bij naam, ik woon in de Verenigde Staten van Amerika, die tussen november vorig jaar en juli van dit jaar het slachtoffer is geworden van zoveel nep-geldschieters, maar ik bedank mijn maker zo erg dat hij eindelijk heeft geglimlacht mij door me door te verwijzen naar deze nieuwe geldschieter die dit jaar 2020 een glimlach op mijn gezicht toverde en hij me niet bedriegt en ook niet bedriegt of liegt tegen mij en mijn vrienden, maar deze kredietverstrekker is echter BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE (drbenjaminfinance@gmail.com) gaf me een lening van 2%, wat neerkomt op Euro900.000,00 Amerikaanse dollars nadat ik akkoord was gegaan met de algemene voorwaarden van hun bedrijf en een belangrijk ding dat ik leuk vind aan dit leningbedrijf is dat ze snel en uniek zijn. {Dr.Benjamin Scarlet Owen} kan u ook helpen met een legitieme leningaanbieding. Hij heeft ook enkele andere collega's van mij geholpen. Als u een echte lening zonder kosten / spanning nodig heeft, is hij de juiste leningverstrekker om uw financiële problemen en crisis vandaag weg te vagen. BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE bevat alle informatie over hoe u snel en pijnloos aan geld kunt komen op whatsapp-nummer: +19292227023 E-mail: drbenjaminfinance@gmail.com

  Als het gaat om financiële crisis en leningen, dan is BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik je door mevrouw Leores Jazbel geleid Veel geluk ...........

  BeantwoordenVerwijderen
 15. HEEFT U LENINGEN NODIG VOOR ZAKELIJK OF PERSOONLIJK GEBRUIK? We verstrekken leningen in verschillende valuta met een betaalbare rente van 3%. Ons bedrijf streeft ernaar uitstekende professionele financiële diensten te verlenen. Neem contact met ons op om hier te solliciteren via e-mail: (robertokennety@gmail.com) voor meer informatie.

  Bedrijfsnaam: Robert Loan Credit
  Bedrijf e-mail: robertokennety@gmail.com
  WhatsApp: +1(518)219-0838

  BeantwoordenVerwijderen

 16. Are you in financial crisis, looking for money to start your own business or to pay your bills?
  I got mine from Mike Fisher. My blank ATM card can withdraw $2,000 daily. I got it from Her last week and now I have $14,000 for free. The blank ATM withdraws money from any ATM machines and there is no name on it, it is not traceable and now i have money for business and enough money for me and my family to live on .

  GET YOUR BLANK ATM CREDIT CARD AT AFFORDABLE PRICE
  *They sell this cards to all customers and interested buyers worldwide,the card has a daily withdrawal limit of $2000 to $5000 and up to $50,000 spending limit in stores and unlimited on POS.*

  *email: int.hackers002@gmail.com
  *you can also call or whatsapp us Contact us today for more enlightenment
  +1(765) 705-0044

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik kom woorden tekort voor de geweldige winst die je me hielp verdienen in slechts een week met de strategie voor binaire opties. Het spijt me zo dat ik in het begin twijfelde, Ik investeerde $ 200 en verdiende $ 2.500 in slechts één week, en bleef meer investeren, vandaag ben ik financieel succesvol, je kunt contact met hem opnemen via e-mail: carlose78910@gmail.com
  Via whatsapp: (+12166263236)
  Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mijn naam is Sandra ben erg blij vandaag omdat ik mijn lening van 9000 euro heb gekregen van sabinhelps vermogensbeheer, je kunt contact opnemen met agent Karin Sabine sabinhelps@gmail.com of whatsapp + 79267494861. voor meer informatie over hoe je je lening kunt krijgen, vergeet niet om haar te vertellen stel ik je voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. WELCOME: THE LOAN BETWEEN SERIOUS AND HONEST INDIVIDUALS ONLINE.
  Loan offer between individuals fast Quick loan to end your worries in less than 72 hours You are banned from your bank and all your attempts in others and other financial institutions have given nothing so far because of your bad credit or others so no more worries contact me and in less than 72 hours at a reasonable rate of 2% per year and on the repayment time that suits you I make you the loan that will save your life. Please contact me by email: marialeydi06@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
  E-mail: carlose78910@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik wil getuigen over TD Ameritrade die me heeft geholpen mijn bitcoin te investeren en me heeft gemaakt tot wie ik nu ben, ik geloof nooit in investeren in bitcoin totdat ik TD Ameritrade ontmoette. Ik heb zoveel getuigenissen gezien dat hij mensen hielp om hun bitcoin te investeren. Ik besluit contact met hem op te nemen en investeerde $ 500 en na 72 uur krijg ik mijn winst van $ 5.000 in mijn bitcoin-portemonnee. Omdat ik bij hen heb geïnvesteerd en ik altijd mijn winst zonder vertraging ontvang, dus als je je bitcoin wilt investeren, is TD Ameritrade de beste deal waarmee je kunt investeren en winst maken is een garantie. Dus als u wilt beleggen, neem dan gewoon contact met hem op en hij zal u begeleiden bij het starten van uw investering. WhatsApp +447883246472
  E-mail: tdameritrade077@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 22. that gives out both business and personal loans to individual at a low interest rate of 2% no matter your location. If you are interested Contact me (Whats App) number:+917310847059 sumitihomelend@gmail.com sumiti

  BeantwoordenVerwijderen