donderdag 7 juli 2011
Alleen nieuwe verkiezingen kunnen België uit het staatkundig moeras halen.
Nu de opdracht van formateur Di Rupo (PS) duidelijk is mislukt, kan alleen het oordeel van de kiezer zekerheid brengen over de staatsrechtelijke en vooral de sociaal-economische toekomst van dit land. Volgens LDD bewijzen de totaal tegengestelde reacties op de formateursnota van Di Rupo dat de opvattingen over de organisatie van de Belgische samenleving aan deze en gene zijde van de taalgrens verder uit mekaar liggen dan ooit.
Jean-Marie Dedecker: “Het is uit een zuiver democratische reflex dat wij vragen om nieuwe federale verkiezingen. De regering in lopende zaken is te verdeeld om de noodzakelijke maatregelen te nemen tegen de internationale druk op de Belgische Staat die boven zijn stand leeft. Dat formateur Di Rupo op zijn menu van hervormingen maar zo’n flauwe recepten kon zetten bewijst het best hoe de Franstalige politici nog niet begrijpen hoe hoog de nood is. Di Rupo probeert met pleistertjes de open breuken in ons sociaal-economische weefsel te helen. En zoals de Grieken nu het falen uitzweten van hun onverantwoordelijke politici, zal Vlaanderen straks de builen keren voor zij die denken dat ze in Brussel en Wallonië eeuwig de sirtaki van staatsuitgaven kunnen dansen.”
Financieel noodscenario
In afwachting van vervroegde verkiezingen moet het federale parlement deze zomer nog werk maken van een noodplan dat bij een zware aanval op de Belgische kredietwaardigheid klaar moet liggen. Voor LDD mag de heldere Europese kritiek op de Belgische sociale, fiscale en economische mankementen daarbij als leidraad dienen.
Jean-Marie Dedecker: “We moeten meteen klaar staan om ons sociaal ‘rariteitenarsenaal’ in vraag te stellen, zoals de eindeloze uitkeringen voor werklozen, de torenhoge lasten op arbeid, de discriminatie van de arbeiders, of het verder cultiveren van veel te jong gepensioneerden. Anders zullen we niet kunnen voorkomen dat de reeks van Europese ‘PIIGS’ landen in moeilijkheden plots wordt herdoopt tot ‘BIPIGS’ landen, met de B van België op kop. Dat noodplan moet in het federale parlement worden opgesteld omdat de Belgische bevolking alleen daar democratisch is vertegenwoordigd, in scherp contrast tot de huidige regering in lopende zaken.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hallo Jean-marie,
BeantwoordenVerwijderenEdr weet wel hoe hij het restje kleingeld uit onze zak moet jagen,50% op aandelen binnen het jaar verkocht. Heeft hij geld nodig om nog een beetje feestjes met rijkelijk over de vloer vloeiende champagne (betaald met vlaams geld) te houden.Ken er nog met een strikje en een rode neus maar met die moet je lachen.
Groetjes Ronny