Archief

vrijdag 14 juni 2013

13 klachten als gevolg van gemeenteraad op donderdag de 13de. 
Lijst Dedecker legt 13 klachten neer bij de gouverneur, minister Bourgeois, maar ook een strafklacht bij de procureur voor een overtreding op de wet op de overheidsopdrachten.

 Jean Marie Dedecker: “ bij de aanbesteding voor de herstelling van de commandowagen van de brandweer is gesjoemeld met de bestekken, waardoor niet de goedkoopste firma de werken gegund kreeg. Mijnheer Landuyt heeft zijn lesje na het gesjoemel met de aanbesteding van de ijspiste kennelijk nog niet geleerd.”

Er worden ook klachten neergelegd wegens diverse overtredingen, misbruik en oneigenlijk gebruik van artikel 157 van het gemeentedecreet, een klacht op het overtreden van artikel 189 van het gemeentedecreet, klacht op het overtreden van artikel 39§1 van het gemeentedecreet en op het overtreden van het huishoudelijk reglement.

Jean Marie Dedecker: “ de burgemeester wil van iedereen in Middelkerke dat ze de wet strikt naleven maar zelf overtreden ze arrogant wetten en decreten bij de vleet en bestuurt ze Middelkerke dictatoriaal. Als we daar iets op zeggen op de gemeenteraad is het antwoord, als je niet akkoord bent, dien dan klacht in bij de gouverneur en vraag meteen aan minister bourgeois dat hij een regeringscommissaris stuurt.”

Na een interpellatie van gemeenteraadslid Diego Demarcke ivm het rijden met gemotoriseerde voertuigen op het strand en dijk bleek dan weer dat de concessiehouder, toevallig de broer van voormalig schepen Carine Dejonghe, ruim 2 jaar zonder vergunning op het strand reed. De vergunning werd ijlings opgemaakt en op woensdag 12 juni 2013 kreeg dhr. Dejonghe nu eindelijk wettelijk een vergunning. Doch deze moet wel nog bekrachtigd worden door de Vlaamse overheid. Wordt vervolgd.

Jean Marie Dedecker:  “ voor de familieleden en vriendjes van de schepenen kan blijkbaar alles, ook van politiecontrole of optreden is dan plots geen sprake. Terwijl de gewone burger de terreur van gasboetes en politiecontroles allerhande moeten ondergaan, kunnen anderen onverstoord wetten overtreden.”

 

Jean Marie Dedecker.

1 opmerking: