woensdag 25 juli 2012

De tollenaars van de autosnelweg


Vlaanderen heeft een nieuwe jackpot: de trajectcontrole op het viaduct van Gentbrugge. Flitspaalmeting op basis van de gemiddelde snelheid over een vaste afstand. Bingo: 300.000 processen-verbaal per jaar met een procentje van de opbrengst voor het plaatselijk overwerkte politiekorps die daardoor meer achter de laptop zit dan achter de boeven. Om die papierberg weg te werken worden nu 15 extra flikken aangeworven. In de maand juni werden 19 629 auto’s op de bon gezwierd, dit is 26 per uur. Overwerk.

Het aantal woninginbraken is vorig jaar met 50 procent toegenomen tot 70.000 -dixit Eddy De Raedt, directeur eigendomsdelicten bij de Federale Politie-. Als een agent in Brussel afgeranseld wordt met minder dan 7 dagen werkonbekwaamheid wordt de dader zelfs niet meer vervolgd wegens gebrek aan mankracht en selectieve blindheid van justitie. Een commissaris moet zijn prioriteiten kennen, nietwaar: liever tollenaar dan ordehandhaver.

Terug naar het viaduct van Gentbrugge waar het casino van de trajectcontrole staat. Op de E17 autosnelweg mag daar amper aan 90 km/per uur over het viaduct getuft worden over een afstand van 1889 meter. Niet voor de veiligheid, het is immers een recht stuk drievaksautosnelweg, maar voor de geluidsoverlast. Blunderende wegenbouwers en medeplichtige controleurs van “ Wegen en Verkeer” hebben op een paar jaar tijd al twee keer het viaduct heraangelegd. Ellenlange files en miljoenen over de brugleuning gegooide euro’s later, veroorzaakt de barslechte aanleg teveel geluidshinder voor de omwonenden door het gedokker over de slechte verbindingsstukken. De P.V.’s moeten in principe door Minister Crevits en haar blunderende bende opgehoest worden voor bewust pestgedrag en niet door de automobilist.

De Oost-Vlaamse pakkemannen zijn niet aan hun proefstuk toe . Zo liet men een paar jaar terug op dezelfde E17 autosnelweg boven Gent (Lochristi) bewust nog anderhalve maand na beƫindiging van de wegeniswerken het bord met een beperking tot 90 km staan. Maar liefst 22.816 automobilisten werden toen ten onrechte geflitst en centen afgetroggeld. Het doel(de schatkist vullen) wettigt de middelen of gelegaliseerde diefstal en graaibeleid. De bloedstroom in het verkeersadersysteem is aan het klonteren. Mijn bloed kookt over uit woede voor de zoveelste aderlating van de automobilist met als alibi de veiligheid.

Jean Marie Dedecker

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen